Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rok 2022 na Drbně: Přetížená vozidla, smutné lidské příběhy, válka na Ukrajině, krampusové v Jihlavě

Rok 2022 bude za pár hodin minulostí. Jaký byl z pohledu čtenářů Jihlavské Drbny? Už nyní lze říct, že oproti předchozím letům nebyla nejčtenější černá kronika. Naše čtenáře nejvíce zaujaly nejrůznější lidské příběhy. Na web Jihlavské Drbny často zavítali i v souvislosti s válečným konfliktem na Ukrajině, který rok 2022 hodně ovlivnil. Pojďme si měsíc po měsíci projít témata, která byla pro naše čtenáře nejatraktivnější.

Leden

Velmi sledovanou událostí na začátku každého roku bývá narození vůbec prvního miminka v krajských městech a také v kraji. Prvním miminkem narozeným v roce 2022 na Vysočině byla Julinka, která přišla na svět v jihlavské porodnici. S rodinou bydlí v Polné. Krátké povídání s maminkou Julinky Olesií bylo vůbec nejčtenějším článkem za letošní leden. 

Únor

Přetížená nákladní vozidla, která nejčastěji převáží dřevo. Takový evergreen mezi tématy, která čtenáře hodně zajímají. V únoru jsme o řidičích, kteří neunikli policejním kontrolám, informovali hned několikrát. Hned tři nejčtenější články v únoru informují právě o tomto tématu. Nejvíce vás zaujala informace o řidiči, který odmítl kontrolní vážení a dostal stotisícovou pokutu

Březen 

Ve třetím měsíci letošního roku čtenáře na našem webu nejvíce zaujal článek o ukrajinské vlajce, která byla vyvěšená na jihlavských hradbách. Vydržela tam ale jen tři dny a pak putovala do odpadkového koše. O její odstranění se postaral politický aktivista Jaroslav Zeisberger.

Duben

Během aprílového měsíce byl nejčtenějším článkem na Jihlavské Drbně ten, který informoval o změnách v přidělování takzvaných kotlíkových dotacích. O těch rozhodlo ministerstvo životního prostředí. 

Květen

Téma válečného konfliktu na Ukrajině jsme během jara sledovali i v naší redakci, v souvislosti s tím bylo v květnu pro naše čtenáře nejzajímavější ubytování 24 romských uprchlíků v Kramolíně na Třebíčsku. 

Červen

V polovině letošního června viděli lidé u Třebíče zvláštní jev na obloze - takzvanou supercelu. Ta přinesla silný nárazový vítr a také velké kroupy, které dosahovaly až dvou centimetrů. 

Červenec

V červenci si nejvíce našich čtenářů přečetlo velmi smutné pátrání po dvojici ze Ždáru nad Sázavou. Muž a žena se nevrátili ze své dovolené ve Francii. Pátrání mělo nakonec tragické rozuzlení. Pár ze Žďáru nad Sázavou zahynul, jejich těla nalezli v trhlině hory. Toto byl druhý nejčtenější článek na webu Jihlavské Drbny. 

Srpen

O hlubokém lidském příběhu si naši čtenáři na webu Jihlavské Drbny přečetli i v srpnu. Nejčtenějším článkem se stal další díl našeho pravidelného seriálu (Ne)obyčejní s Petrou z Jihlavy, jež se odrazila z dřepu do bazénu a skončila na invalidním vozíku. 

Září 

Strach a nepříjemný pocit. S takovým pocitem od letošního 13. července bydlí rodina ženy z Jihlavy, kterou v uvedený den navštívil zloděj. Majitelka bytu se obrátila na redakci Drbny s tím, že jejich vykradený byt v Jihlavě v okolí bazénu Evžena Rošického zdaleka není jediným objektem, který navštívil nezvaný host. 

Jihlavská Drbna v číslech 

Rok 2022 byl pro naši redakci zároveň rekordním, co se čtenosti týče. Náš web za rok 2021 vykázal 6 383 382 návštěv (k 30. 12. 2022). Pro srovnání - v roce 2021 to bylo 5 305 820 návštěv.

Nejvíce čtenářů k nám zabloudilo v prosinci.

Na Facebooku nás k 30.12.2022 sleduje 20 185 uživatelů.

Říjen

 K jedné z nejtragičtějších havárií na Vysočině za posledních několik let došlo v sobotu 29. října odpoledne mezi obcemi Bory a Rousměrov na Žďársku. Havárii dopravního vozidla nepřežily tři mladé osoby. Tento článek má třetí nejvyšší čtenost za rok 2022. 

Listopad 

V listopadu, v souvislosti s Dušičkami asi více než jindy, vzpomínáme na ty, co už s námi nejsou. Úmrtí blízkého člověka vždy bolí, zvláště pokud jde o vlastní dítě. Své o tom ví Monika Kořínková z malé obce na Jihlavsku, která má za sebou nešťastnou událost. V polovině těhotenství o své miminko přišla, v té době musela udělat pro ni to nejtěžší rozhodnutí v životě. A podle jejího vyprávění není den, kdy by si na svého chlapečka nevzpomněla, i když už je to 12 let. 

Prosinec

Velký ohlas přinesl náš prosincový článek o průvodu krampusů v Jihlavě, který byl poznamenaný obtěžováním čertů romskými teenagery. Ti alpská strašidla - krampuse tahali za rohy, kabáty a zvonce. Vrcholem pak bylo fyzické napadení v garážích Cityparku. Tento článek si přečetlo téměř 250 tisíc čtenářů, a tím se stal vůbec nejčtenějším za rok 2022. 

Ohodnoť článek

Foto koláž Drbny

Štítky přehled, rok, 2022, článek, téma, čtenost, čtenář, statistika, web, Jihlavská Drbna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rok 2022 na Drbně: Přetížená vozidla, smutné lidské příběhy, válka na Ukrajině, krampusové v Jihlavě | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.