Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Julinku si budeme chvíli zvykat, říká maminka z Polné, která porodila první letošní miminko na Vysočině

Prvním miminkem narozeným v roce 2022 na Vysočině je Julinka, která přišla na svět v jihlavské porodnici. V neděli 2. ledna ji v nemocnici navštívil hejtman kraje Vítězslav Schrek, který její mamince předal dárky.

Malá Julinka se narodila s ukázkovými novorozeneckými mírami 3185 gramů a 45 centimetrů, a to minutu po půlnoci. „Je prvním občánkem Kraje Vysočina roku 2022. Maminka Olesia i malá Julie jsou v pořádku a nejpozději za dva dny udělají radost tatínkovi i zbytku rodiny v Polné," sdělila mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová s tím, že v neděli 2. ledna maminku a Julii krátce navštívil hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Vysočina má první letošní miminko. Je jí malá Julinka, která se narodila v jihlavské porodnici minutu po půlnoci. Stala se zároveň prvním narozeným miminkem na celé Vysočině.

Julie, stejně jako ostatní první miminka narozená na Nový rok v Kraji Vysočina, dostala darem od vedení kraje zlatý šperk se znamením zvěrokruhu a šek na deset tisíc korun. Částka rodičům pomůže s úhradou nákladů, které je s příchodem nového člena rodiny, čekají. „Trochu se obávám rčení, jak na Nový rok, tak po celý rok. Julie je naše první dítě a budeme si na sebe chvilku zvykat. Na dalšího sourozence do roka a do dne si zatím netroufáme,“ dodává šťastná maminka Olesia.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina

Štítky Julie, miminko, 2022, porod, narození, hejtman, Vítězslav Schrek, Nový rok, odměna, Kraj Vysočina, Nemocnice Jihlava, Polná

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Na Julinku si budeme chvíli zvykat, říká maminka z Polné, která porodila první letošní miminko na Vysočině | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.