Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Mladý řidič převážející dřevo dnes na I/38 dostal pokutu 100 tisíc korun. Při kontrole odmítl vážení

, aktualizováno 1. února 2022, 15:52

Dnes dopoledne policisté na Třebíčsku kontrolovali řidiče kamionů, kteří převážejí dřevo. A hned padla první pokuta, a to u pětadvacetiletého řidiče, který odmítl vážení.

V souvislosti s novelizací zákona číslo 13/1997 o pozemních komunikacích, která je účinná od 1. ledna 2022, lze v případě neuposlechnutí výzvy policisty podrobit vozidlo nízkorychlostnímu kontrolnímu vážení nově uložit pokutu na místě v příkazním řízení až do výše 100 tisíc korun.

Na kontrolním stanovišti u silnice I/38 na okraji obce Horky policisté zastavili ke kontrole pětadvacetiletého řidiče jízdní soupravy, který v rámci kontroly odmítl na výzvu policisty podrobit vozidlo nízkorychlostnímu vážení. Policisté proto využili novelizovaného zákona a uložili řidiči pokutu v příkazním řízení ve výši 100 tisíc korun.

Vloni odmítlo 112 řidičů 

„Při kontrolách vozidel převážejících dřevní hmotu jsme se loni setkávali s nekázní řidičů. V nejčastějších případech to bylo přetížení vozidel nebo jízdních souprav, překročení stanovených rozměrů, zejména výšky a dále nesprávně zajištěných nákladů. Řešili jsme rovněž situace, kdy se řidič na výzvu policisty odmítl podrobit kontrolnímu vážení a při kontrole odmítl najet s vozidlem na nízkorychlostní kontrolní váhy, což mu ukládá zákon,“ uvedl David Jirák, vedoucí odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina s tím, že loni se podrobit nízkorychlostnímu vážení 112 řidičů odmítlo a za toto odmítnutí policisté ukládali pokuty v maximální možné výši. Loni tato pokuta mohla činit maximálně 30 tisíc korun.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky kontrola, řidič, vážení, odmítnutí, kamion, pokuta, policie, okres Třebíč, Horky, dřevo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý řidič převážející dřevo dnes na I/38 dostal pokutu 100 tisíc korun. Při kontrole odmítl vážení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.