Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zlá zpráva z Francie. Pár ze Žďáru nad Sázavou zahynul, jejich těla nalezli v trhlině hory

Pátrání po dvojici ze Žďáru nad Sázavou, která se minulý týden ztratila ve francouzských Alpách, má tragické rozuzlení. Ve čtvrtek odpoledne vydala francouzská média zprávu, že těla Marka P. a Pavly M. byla nalezena na dně asi třicetimetrové trhliny.

Marek P. a jeho partnerka Pavla M. se měli minulý pátek vrátit z dovolené ve francouzských Alpách. Do čtvrtka 28. července se tak ale nestalo, jejich mobily byly nedostupné. Jedinou novinkou bylo to, že francouzští záchranáři nalezli jejich vozidlo v oblasti Pré de Madame Carle. V posledních dnech se zpráva o jejich pohřešování rozšířila po sociálních sítích. „Rodina i my studenti o ně máme veliký strach, doma na ně čekají jejich dvě krásné dcery,“ zaznělo mimo jiné facebookových stránkách. Komplikací pro pátrání bylo také to, že nebylo známo, jakou trasu měla dvojice naplánovnou. 

Dneska odpoledne naplnily černé scénáře. Jak uvádí web Seznam Zprávy, francouzská televize BFM informovala o tom, že těla českého páru byla kolem poledne nalezena na dně asi třicetimetrové trhliny na severní stěně hory Barre des Écrins v nadmořské výšce 3900 metrů. Pár měl být navázaný na laně, na masivu Écrins provozovali horský běh. Četnická jednotka, která je pověřena vyšetřováním, uvedla, že pár vyběhl z okolí Pré de Madame Carle v rozmezí 20. a 21. července.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto goat.cz | Zdroj Seznam Zprávy

Štítky úmrtí, hory, Alpy, Francie, Žďár nad Sázavou, Seznam Zprávy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlá zpráva z Francie. Pár ze Žďáru nad Sázavou zahynul, jejich těla nalezli v trhlině hory | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.