Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Finanční dar použijeme na houpátko a plínky, říkají rodiče Adélky, prvního letošního miminka Vysočiny

1. ledna 2023. Toto datum narození má ve svém rodném listě Adélka z Havlíčkova Brodu, která má zároveň titul prvního miminka narozeného v letošním roce. Mamince Evě a tatínkovi Jaroslavovi dnes k narození prvorozené dcery přišel popřát hejtman Vysočiny Vítězslav Schrek společně se starostou Havlíčkova Brodu Zbyňkem Stejskalem.

Holčička jménem Adélka se narodila ve 2:45 a pro výše zmíněné rodiče je prvním potomkem. Eva a Jaroslav se na příchod své dcerky poctivě připravili. „Zařízený máme dětský koutek, připravené jsou hračky, postýlka a všechno, co takové malé dítě na začátku potřebuje,“ prozradila sympatická a šťastná maminka Eva.

Vzhledem k tomu, že rodina bydlí v Havlíčkově Brodě, byla volba tamní porodnice jasnou volbou. „Musím velice poděkovat celému týmu jak porodnice, tak dětského oddělení. Starali se o nás, vše vysvětlili, jsme velice spokojení se službami, s přístupem i vstřícností,“ vzkazuje tatínek Jaroslav. Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek popřál oběma šťastným rodičům hodně štěstí a pevné nervy při výchově jejich dcery a poděkoval za důvěru, se kterou využili služeb porodnice v krajské nemocnici.

Dvacetiletá tradice 

„Malé Adélce daroval Kraj Vysočina zlatý šperk se znamením kozoroha a také finanční dar ve výši 10 tisíc korun, který rodiče využijí na nákup houpátka a mnoha balení dětských plínek," dodala Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Kde na Vysočině se narodí první miminko roku 2023? Na památku dostane šperk a 10 tisíc korun

Od roku 2002 Kraj Vysočina drží jednu příjemnou tradici - hejtman vždy přijde přímo do porodnice přivítat první miminko, které se narodí v novém roce. Nejinak tomu bude i v roce 2023.

Návštěva prvního miminka v porodnici s předáním výše uvedených dárků se v našem kraji drží od roku 2002. V havlíčkobrodské nemocnici se tehdy vteřinu po půlnoci narodil Vojtíšek Ostatnický. Byl prvním miminkem Vysočiny i celé České republiky. „Miminkovské prvenství v rámci republiky jsme si na Vysočině, podle krajského archivu, připsali ještě v roce 2004, kdy se na Nový rok v Nemocnici Nové Město na Moravě šťastným rodičům narodil Vojtíšek Pavliš," již dříve připomněla mluvčí Svatošová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina, Nemocnice Havlíčkův Brod, Město Havlíčkův Brod | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky narození, porod, miminko, porodnice, Adélka, 2023, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Finanční dar použijeme na houpátko a plínky, říkají rodiče Adélky, prvního letošního miminka Vysočiny | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.