Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kde na Vysočině se narodí první miminko roku 2023? Na památku dostane šperk a 10 tisíc korun

Od roku 2002 Kraj Vysočina drží jednu příjemnou tradici - hejtman vždy přijde přímo do porodnice přivítat první miminko, které se narodí v novém roce. Nejinak tomu bude i v roce 2023.

„Prvního občánka Kraje Vysočina, který se narodí v roce 2023 na území regionu, navštíví 2. ledna 2023 hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. V rámci dlouholeté tradice věnuje miminku zlatý šperk v podobě znamení zvěrokruhu a symbolický šek na deset tisíc korun," sdělila v tiskové zprávě Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Návštěva prvního miminka v porodnici s předáním výše uvedených dárků se v našem kraji drží od roku 2002. V havlíčkobrodské nemocnici se tehdy vteřinu po půlnoci narodil Vojtíšek Ostatnický. Byl prvním miminkem Vysočiny i celé České republiky. „Miminkovské prvenství v rámci republiky jsme si na Vysočině, podle krajského archivu, připsali ještě v roce 2004, kdy se na Nový rok v Nemocnici Nové Město na Moravě šťastným rodičům narodil Vojtíšek Pavliš," připomíná mluvčí Svatošová.

1. ledna 2022 minutu po půlnoci přišla v jihlavské porodnici na svět malá Julie z Polné, což bylo vůbec první narozené miminko na Vysočině. 

Na Julinku si budeme chvíli zvykat, říká maminka z Polné, která porodila první letošní miminko na Vysočině

Prvním miminkem narozeným v roce 2022 na Vysočině je Julinka, která přišla na svět v jihlavské porodnici. V neděli 2. ledna ji v nemocnici navštívil hejtman kraje Vítězslav Schrek, který její mamince předal dárky.

„Malá Julinka se narodila s ukázkovými novorozeneckými mírami 3185 gramů a 45 centimetrů," sdělila na začátku roku 2022 Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky miminko, narození, porod, prvenství, Nový rok, 2023, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kde na Vysočině se narodí první miminko roku 2023? Na památku dostane šperk a 10 tisíc korun | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.