Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

ČERVENEC NA DRBNĚ: Pojídač chilli papriček, demolice stadionu v Jihlavě, pomocná ruka pro mladou Ukrajinku

Sedmý měsíc roku 2023 patří minulosti. Také červenec byl bohatý na nejrůznější témata z našeho regionu. Čtenáři, kteří zavítali na náš web, se dočetli řadu aktuálních zpráv. Pojďme si v následujících řádcích shrnout to nejdůležitější, co se během uplynulého měsíce odehrálo nejen v krajské Jihlavě.

(Ne)obyčejní

Radim Řehůřek z Radošova na Třebíčsku, který byl naším dalším (Ne)obyčejným, může být vzorem pro ty, kteří naříkají nad nepřízní osudu. Zatímco mu vážné zdravotní problémy každodenně výrazně komplikují život, je stále pozitivně naladěn a nepřízni osudu vzdoruje s humorem a širokým úsměvem. Kromě toho jen tak mimochodem patří k naprosté špičce v pojídání chilli papriček.

Skoro nevidí a neslyší, přesto tvoří rekordy v pojídání chilli papriček. Je to můj životní styl, říká Radim Řehůřek

Radim Řehůřek z Radošova na Třebíčsku může být vzorem pro ty, kteří naříkají nad nepřízní osudu. Zatímco mu vážné zdravotní problémy každodenně výrazně komplikují život, je stále pozitivně naladěn a nepřízni osudu vzdoruje s humorem a...

Rozhovory

V Batelově na Jihlavsku se už dvacet let cvičí pro někoho možná trochu nezvyklý druh gymnastiky. Řeč je o akrobatické gymnastice, které se věnuje trenérka Nataliya Borysyuk. Sama pochází ze sportovní rodiny, jak sama říká, dětství trávila převážně v tělocvičně. Rukama jí coby trenérce akrobatické gymnastiky v ČR prošlo zhruba 250 dětí. Jak moc jsou její svěřenci úspěšní? A jak probíhala oslava 20. výročí? Nejen o tom jsme si s Nataliyou povídaly v rozhovoru. 

Gymnastika v Batelově slaví 20 let. Bez snahy dětí a lásky ke sportu by nebylo nic, říká trenérka Nataliya Borysyuk

V Batelově na Jihlavsku se už dvacet let cvičí pro někoho možná trochu nezvyklý druh gymnastiky. Řeč je o akrobatické gymnastice, které se věnuje trenérka Nataliya Borysyuk. Sama pochází ze sportovní rodiny, jak sama říká, dětství trávila převážně...

Kauzy a témata 

V červenci došlo v Jihlavě k neštěstí. Konkrétně se stalo 20. července. Šlo o úmrtí chlapečka. Policie nechtěla uvést vzhledem k věku dítěte další podrobnosti. Podle serveru Deník.cz bylo zemřelému dítěti pět měsíců a v případu byla obviněna příbuzná dítěte, která ho měla hlídat.

Policisté vyšetřují úmrtí dítěte v Jihlavě, které zemřelo ve čtvrtek 20. července. Policie nechce uvést vzhledem k věku dítěte další podrobnosti. Podle serveru Deník.cz bylo zemřelému dítěti pět měsíců a v případu byla obviněna příbuzná dítěte,...

Ve věku 62 let zemřela Marie Stejskalová, která byla mezi lety 2010 - 2014 jihlavskou zastupitelkou. Lidé ji mohli znát i coby členku Komise pro občanské záležitosti na jihlavském magistrátu. 

Zemřela bývalá jihlavská zastupitelka Marie Stejskalová, lidé ji mohli znát i z vítání občánků. Bylo jí 62 let

Ve věku 62 let zemřela Marie Stejskalová, která byla mezi lety 2010 - 2014 jihlavskou zastupitelkou. Lidé ji mohli znát i coby členku Komise pro občanské záležitosti na jihlavském magistrátu.

V centru Jihlavy došlo k dramatické události, která měla nakonec šťastný konec. Skokem z hradeb v lokalitě Malého Heulosu zamýšlela ukončit svůj život mladá žena, velice duchapřítomně se však zachovaly dvě náhodné kolemjdoucí a na poslední chvíli zabránily nejhoršímu. S jednou z nich, Jiřinou Kraumanovou, se redakci podařilo spojit.

Mladé Ukrajince zastřelili ve válce manžela, a chtěla tak skočit z jihlavských hradeb. Zachránily ji dvě náhodné kolemjdoucí

Minulou neděli došlo v jihlavském centru k dramatické události, která měla nakonec šťastný konec. Skokem z hradeb v lokalitě Malého Heulosu zamýšlela ukončit svůj život mladá žena, velice duchapřítomně se však zachovaly dvě náhodné kolemjdoucí a...

Pravidelně sledujeme všechny uzavírky a dopravní omezení, která jdou ruku v ruce s prázdninovými opravami a rekonstrukcemi. Byli jsme třeba na tiskové konferenci k propadlé vozovce ve Znojemské ulici, stavební dělnici místo nakonec zvládli opravit za devět dní. 

VIDEO: V centru Jihlavy se roky propadá vozovka. Spodní vjezd na náměstí je teď uzavřený

S novým pracovním týdnem začalo v centru Jihlavy velké dopravní omezení. Do Znojemské ulice, konkrétně do její části, která ústí do Hradební ulice, se zhruba na deset dní nastěhovali stavební dělníci. Ti budou opravovat propadající se vozovku....

Konec uzavírky, v pátek se znovu otevře jihlavská Znojemská ulice. Propadlá vozovka je téměř opravená

Avizovaných deset dní bude trvat oprava vozovky na Znojemské ulici v Jihlavě. Uzavírka skončí nejpozději v pátek 21. července, kdy bude ulice v úseku vedoucím na Masarykovo náměstí opět zprůjezdněna.

Vytížená křižovatka u Zverimexu je od pondělí plně průjezdná. V srpnu tam začne rekonstrukce semaforů

Omezení je odstraněno. Křižovatka ulic Hradební, Žižkova, Dvořákova a Benešova “u Zverimexu” je od pondělí 24. července 2023 opět plně průjezdná. Vše se zvládlo včas a bez dopravních komplikací.

V Jihlavě se rozmohl jeden „odpadový nešvar". Lidé přetěžují hnědé kontejnery určené na bioodpad. S takto přetíženou popelnicí lze obtížně manipulovat, a proto dochází k jejímu poškození. 

Odpadový nešvar v Jihlavě. Lidé přetěžují hnědé kontejnery, ty pak musí odvézt auto s hydraulickou rukou

V Jihlavě se rozmohl jeden „odpadový nešvar". Lidé přetěžují hnědé kontejnery určené na bioodpad. S takto přetíženou popelnicí lze obtížně manipulovat, a proto dochází k jejímu poškození.

Czech Bowl se po dvou letech a podruhé v historii vrací na Vysočinu. Místní Gladiators ho v polovině července ukořistili po velmi dramatické bitvě proti ostravským Steelers. Ti v zápase neustále dotahovali, ale v závěru to už nedokázali.

VIDEO: Gladiators podruhé v historii mistry České republiky. V Czech Bowlu zdolali dosud neporaženou Ostravu 42:28

Czech Bowl se po dvou letech a podruhé v historii vrací na Vysočinu. Místní Gladiators ho v neděli večer ukořistili po velmi dramatické bitvě proti ostravským Steelers. Ti v zápase neustále dotahovali, ale v závěru to už nedokázali.

Všichni odvedli to, co měli. Ukázali jsme duši gladiátorů, hodnotí trenér Vysočiny úspěch v Czech Bowlu a zisk českého titulu

Jsou tomu tři dny, kdy Jihlava slavila velký sportovní úspěch. Gladiators se podruhé v historii stali mistry České republiky, ve finále Czech Bowlu porazili Ostravu 42:28. Podle hlavního trenéra Matěje Večese jeho tým dospěl a ukázal duši a...

Na jedné straně nostalgie, že něco pěkného končí, na straně druhé naděje, co krásného na stejném místě vznikne. Taková směsice emocí byla v pátek 28. července patrná ve Smetanových sadech, kde zástupci města, kraje a zhotovitele symbolicky zahájili demolici starého zimního stadionu, který nahradí moderní multifunkční aréna. 

VIDEO: Naděje i nostalgie. V Jihlavě začala demolice zimního stadionu, nahradí ho moderní aréna za 1,9 miliardy korun

Na jedné straně nostalgie, že něco pěkného končí, na straně druhé naděje, co krásného na stejném místě vznikne. Taková směsice emocí byla v pátek dopoledne patrná ve Smetanových sadech, kde dnes zástupci města, kraje a zhotovitele symbolicky...

12. července ve velké části Jihlavy netekla voda. I přes avizovanou odstávku lidé na Facebooku během dopoledne řešili vodu, která tekla například po ulici Tolstého či Husova. Za „vodotrysk", který se objevil na několika místech ve městě, mohlo takzvané odkalování hydrantů. 

Lidé na Facebooku dnes dopoledne řeší vodu, která teče například po ulici Tolstého či Husova. Město a Služby města Jihlavy (SMJ) přitom před několika dny opakovaně avizovaly, že dnes ve velké části města voda vůbec nepoteče.

Až tisíc dětských pacientů se bude moci zaregistrovat do nové dětské ambulance, která se od letošního 11. září otevře v Pavilonu péče o rodinu Nemocnice Pelhřimov. Lékařská péče bude určena primárně dětem s trvalým pobytem na Pelhřimovsku.  

FOTO: Vysočina bude mít novou ambulanci pro dětské pacienty. Podívejte se, jak to v ordinaci vypadá

Až tisíc dětských pacientů se bude moci zaregistrovat do nové dětské ambulance, která se od letošního 11. září otevře v Pavilonu péče o rodinu Nemocnice Pelhřimov. Lékařská péče bude určena primárně dětem s trvalým pobytem na Pelhřimovsku.

Státní veterinární správa (SVS) podá trestní oznámení kvůli zacházení s prasaty při vykládce v Dolních Heřmanicích na Žďársku. Šetření týrání zvířat zahájila po zhlédnutí videa, které obdržela. Ve stejné věci podá také podnět příslušné obci s rozšířenou působností. 

VIDEO: Kopání a vláčení imobilních prasat. Veterináři prověřují týrání zvířat na jatkách v Dolních Heřmanicích

Státní veterinární správa (SVS) podá trestní oznámení kvůli zacházení s prasaty při vykládce v Dolních Heřmanicích na Žďársku. Šetření týrání zvířat zahájila po zhlédnutí videa, které obdržela. Ve stejné věci podá také podnět příslušné obci s...

Ohodnoť článek

Foto koláž Drbny (Jiřina Kraumanová, Radim Řehůřek, Dalibor Mašek)

Štítky červenec, měsíc, přehled, téma, článek, web, návštěvnost, čtenost, web, Jihlava, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČERVENEC NA DRBNĚ: Pojídač chilli papriček, demolice stadionu v Jihlavě, pomocná ruka pro mladou Ukrajinku | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.