Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Velká část Jihlavy je dnes bez vody, na Tolstého se ale objevil „vodotrysk". Může za něj odkalování hydrantů

, aktualizováno 12. července 2023, 11:31

Lidé na Facebooku dnes dopoledne řeší vodu, která teče například po ulici Tolstého či Husova. Město a Služby města Jihlavy (SMJ) přitom před několika dny opakovaně avizovaly, že dnes ve velké části města voda vůbec nepoteče.

A voda z kohoutků lidem opravdu neteče. To, že v ulicích tryská voda ve velkém, může avizovaná oprava vodovodního řadu. „Jedná se o odkalování hydrantů," vysvětlil na Facebooku jednatel SMJ Josef Eder. To podle informací na webu SMJ aktuálně probíhá ve čtyřech ulicích - Tolstého, Tyršova, Husova a Znojemská. 

V debatě na Facebooku, kterou rozvířil příspěvek Jardy Dobrozláka Matějky, který píše, že „Město už neví, jak by se ještě obyvatelům Tyršovy ulice omluvilo za stavbu multifunkční haly a tak místním obyvatelům postavilo před domy i vodotrysk..." se objevují v souvislosti s „vodotryskem" na Tolstého ulici různé názory, které situaci spíše odlehčují. „Ochlazování ulic . . . Včera jsem viděl kropící vůz, ale asi to nestačilo, bylo moc vedro," zmínil Petr Houska. Osobně se divím , že vodovodní řady ještě drží ! Počkejme do zimy, to bude ledovek," přidal svůj názor Honza Půža. Trochu jinak o vodotrysku popřemýšlela Pavla Železná. „To je jako málo. To měla být zpívající fontána." 

Vyvěrající voda poblíž jihlavského gymnázia, foto: Jarda Matějka 

Dnešní odstávka vody v Jihlavě, která postihla velkou část v blízkosti centra, souvisí s opravou vodovodního řadu v křižovatce ulic Hradební – Žižkova – Dvořákova. Tu pracovníci SMJ zahájili v pondělí 10. července. 

Řidiče i obyvatele centra Jihlavy čeká dopravní omezení i odstávka vody

Poblíž centra Jihlavy, konkrétně v křižovatce ulic Hradební – Žižkova – Dvořákova, budou pracovníci Služeb města Jihlavy (SMJ) opravovat vodovodní řad. Práce proběhnou ve dvou etapách.

V první etapě dojde v rámci výměny nefunkčních uzávěrů ke dvěma výkopům. První bude v odbočovacím pruhu z ulice Dvořákova do ulice Žižkova. Druhý se bude nacházet u vjezdu do nemovitosti v ulici Žižkova 1930/4,“ sdělil již dříve Martin Málek, mluvčí SMJ. A právě s touto první etapou souvisí výše popsaná odstávka vody. 21. července bude zahájena druhá etapa, ta by měla skončit 24. července.

Kvůli dnešní odstávce je dnes omezený provoz krajského úřadu, kde také neteče voda. 

Poblíž centra Jihlavy ve středu nepoteče voda. To omezí provoz krajského úřadu

Jak jsme vás již informovali, zítra poblíž centra Jihlavy nepoteče voda. Důvodem bude oprava vodovodního řadu v křižovatce ulic Hradební – Žižkova – Dvořákova, tu provádí pracovníci Služeb města Jihlavy (SMJ). A odstávka vody ovlivní také chod...

„Z důvodu avizované celodenní odstávky vody bude ve středu 12. července 2023 částečně omezen v úřední době provoz v rámci všech pracovišť Krajského úřadu Kraje Vysočina. Neplánované návštěvy, prosím, předem konzultujte na telefonních číslech příslušných pracovišť," vyzývá veřejnost Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jarda Matějka, David Pik

Štítky voda, havárie, porucha, odstávka, porucha, vodovodní, řad, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Novak

Jihlava má velkou část vodovodního řadu již z roku 1917, největší problémy pak má s řady se sedmdesátých a osmdesátých let minulého století. To radniční garnitura dobře ví. Přesto raději vyhodí několik miliard za megalomanskou arénu, která současné problémy s vodou a kanalizací jen znásobí. Kde udělali soudruzi z NDR při plánování chybu, ví Bůh. Odneseme to však my, Jihlavané...

Čtvrtek, 13. července 2023, 07:17Odpovědět

VIDEO: Velká část Jihlavy je dnes bez vody, na Tolstého se ale objevil „vodotrysk". Může za něj odkalování hydrantů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.