Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Řidiče i obyvatele centra Jihlavy čeká dopravní omezení i odstávka vody

Poblíž centra Jihlavy, konkrétně v křižovatce ulic Hradební – Žižkova – Dvořákova, budou pracovníci Služeb města Jihlavy (SMJ) opravovat vodovodní řad. Práce proběhnou ve dvou etapách.

Ta první odstartuje 10. července a potrvá čtyři dny. „V první etapě dojde v rámci výměny nefunkčních uzávěrů ke dvěma výkopům. První bude v odbočovacím pruhu z ulice Dvořákova do ulice Žižkova. Druhý se bude nacházet u vjezdu do nemovitosti v ulici Žižkova 1930/4,“ jmenuje Martin Málek, mluvčí SMJ.

Více podrobností a aktuální informace o odstávkách lze najít ZDE.

S první etapou souvisí plánovaná odstávka vody, ta postihne rozsáhlou oblast středu města. Tam se bez vody lidé ocitnou 12. července. Málek dodává, že zásobování pitnou vodou bude zajištěno. „Až do pondělí 17. července se mohou v celé lokalitě vyskytovat zákaly ve vodě, která poteče spotřebitelů z vodovodu. Může také docházet ke kolísání tlaku vody v potrubí. Pokud se budou vyskytovat zákaly i po 17. červenci, prosíme občany, aby kontaktovali náš vodohospodářský dispečink na mobilním čísle 704 641 500,“ vyzývá Martin Málek.

21. července bude zahájena druhá etapa, ta by měla skončit 24. července. Opravy v těchto dnech půjdou ruku v ruce s velkým dopravním omezením v křižovatce Hradební – Žižkova – Dvořákova, protože zde budou probíhat výkopové práce. „Následně budou SMJ opravovat vodovodní potrubí uprostřed křižovatky. Vše bude vyznačeno dopravním značením. Prosíme řidiče o zvýšenou pozornost při projíždění stavbou. V této druhé etapě opravy vodohospodářské infrastruktury by již k odstávce vody dojít nemělo,“ říká mluvčí SMJ.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava

Štítky voda, řad, vodovodní, porucha, oprava, odstávka, doprava, omezení, SMJ, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče i obyvatele centra Jihlavy čeká dopravní omezení i odstávka vody | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.