Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Vytížená křižovatka u Zverimexu je od pondělí plně průjezdná. V srpnu tam začne rekonstrukce semaforů

Omezení je odstraněno. Křižovatka ulic Hradební, Žižkova, Dvořákova a Benešova “u Zverimexu” je od pondělí 24. července 2023 opět plně průjezdná. Vše se zvládlo včas a bez dopravních komplikací.

Provoz na křižovatce „u Zverimexu“ řídí od pondělí 24. července pevná světelná signalizace a také přechody pro chodce jsou otevřeny. „Po čtvrtečním odpoledním zprůjezdnění Znojemské ulice a pátečním ranním otevřením obou uzavřených úseků Sokolovské ulice se podařilo i tuto frekventovanou křižovatku opravit včas a přesně podle plánu,“ připomíná mluvčí magistrátu Radovan Daněk.

Mimořádně zprůjezdněné Masarykovo náměstí se proto pro automobily uzavřelo a smí přes něj projíždět už zase pouze městská hromadná doprava.

Letošní nejsložitější omezení dopravy bylo nutné kvůli opravě větvení páteřních vodovodů, ale řidiči v Jihlavě zvládli dopravní situaci bez nehod a zásadnějších komplikací. Jak uvedl městský web Ježkovy oči, delší kolony do 10 minut zdržení se tvořily jen v pátek odpoledne, víkendový provoz už byl klidnější. Komplikace pěším pak způsobovaly uzavřené přechody z důvodu odpojení pevných semaforů.

Další omezení provozu v křižovatce “u Zverimexu” je v plánu od začátku srpna. „V úterý 1. srpna začne v křižovatce rekonstrukce semaforů. Do té doby budou provoz řídit původní semafory a budou probíhat přípravné práce na jejich rekonstrukci,“ vysvětluje Daněk.

Kvůli rekonstrukci ulice Seifertova je od pondělí 24. července uzavřena křižovatka ulic Ke Skalce a Seifertova, což by však nemělo způsobovat větší dopravní problémy. Objízdné trasy jsou vyznačeny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vytížená křižovatka u Zverimexu je od pondělí plně průjezdná. V srpnu tam začne rekonstrukce semaforů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.