Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Gladiators podruhé v historii mistry České republiky. V Czech Bowlu zdolali dosud neporaženou Ostravu 42:28

Czech Bowl se po dvou letech a podruhé v historii vrací na Vysočinu. Místní Gladiators ho v neděli večer ukořistili po velmi dramatické bitvě proti ostravským Steelers. Ti v zápase neustále dotahovali, ale v závěru to už nedokázali.

V úvodu zápasu hrály prim defenzívy obou celků, až tři minuty před koncem první čtvrtiny našel quarterback Vysočiny Dundáček receivera Čermáka, který se odpoutal od svého obránce skóroval první touchdown letošní Czech Bowlu.

Povedený drajv však zaznamenali i Steelers. Už na konci první čtvrtiny začali budovat pozici, kterou korunovali na začátku té druhé. Clark našel Škváru, který vyrovnal. Ostrava pokračovala v tlaku, ale Gladiators se z něj i díky penaltě vymanili, aby se následně povedla akce po osvědčené trase Dundáček – Čermák 14:7.

Vyrovnané utkání pokračovali po změně stran. Fumble Gladiators potrestal opět Clark, který oslovil skórujícího Šimečku, ale opět minut později byla Vysočina opět o krok vpřed, když Dundáček proskočil do end zóny a upravil na 21:14. Poté se ale Gladiators dopustili interceptionu a Ostrava trestala, Clark opět neomylně zamířil a Šimečka zachytil. Ještě v závěru třetího dějství však Gladiators znovu bodovali, když Majerčákovo zachycení míče v endzóně posvětilo až video – 28:21.

Steelers krok srovnali v poslední periodě krátkým runem Dvorského, za Vysočinu ale kontroval krásným 58yardovým během Dundáček, extra point však zůstal neproměněn. V klíčové chvíli Ostrava neproměnila čtvrtý down a Gladiátoři začali pracovat s time managementem. Když se ale vytvořila možnost ke skórování, ještě jednou ji Dundáčkem využili a uzavřeli výsledek na 42:28.

Vysočina Gladiators - Ostrava Steelers 42:28 (7:0, 7:7, 14:14, 14:7)

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Snapbacks liga, Czech Bowl, vítěz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Gladiators podruhé v historii mistry České republiky. V Czech Bowlu zdolali dosud neporaženou Ostravu 42:28 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.