Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nový pavilon v pelhřimovské nemocnici přivítal na světě první miminko. Je jím Eliška z Kunžaku

, aktualizováno 6. září 2023, 13:41

V polovině srpna se v pelhřimovské nemocnici slavnostně otevřel nový Pavilon péče o rodinu. Během uplynulých týdnů se do nových prostor nastěhovalo také gynekologicko - porodnické oddělení. A to mělo dnes velkou premiéru. Narodilo se tam totiž první miminko.

„Prvním miminkem narozeným v novém Pavilonu péče o rodinu Nemocnice Pelhřimov je krásná Eliška z Kunžaku. Narodila se dnes tj. 6. 9. v 8:08 hod. a váží 3150 g. Vítáme tě na světě a přejeme celé rodině jen to nejkrásnější - štěstí, zdraví a plno radosti a lásky," sdělila za nemocnici její mluvčí Alexandra Knapová. 

Areál vyšel skoro na 600 milionů korun 

Nový pavilon v areálu pelhřimovské nemocnici se slavnostně otevřel 18. srpna. Jeho výstavba stála skoro 600 milionů korun. „Kraj Vysočina věnuje modernizaci a rozšíření zázemí pro poskytování zdravotní péče v rámci svých nemocnic velkou pozornost. V tomto případě jsme při plánování i realizaci využili zkušeností, které jsme získali při předchozích stavbách špičkových pracovišť. Pro nás jako zřizovatele pozornost věnovaná pelhřimovské nemocnici nekončí. Realizujeme přístavbu hlavní lůžkové budovy pro instalaci magnetické rezonance,  je připravena generální oprava stravovacího provozu nebo opravy technických a servisních objektů,“ připomněl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. 

FOTO: Pelhřimovská nemocnice má nový Pavilon péče o rodinu. Podívejte se, jak to uvnitř vypadá

Skoro 600 milionů korun stál nový Pavilon péče o rodinu, který se nachází v areálu Nemocnice Pelhřimov. Stavba je koncipována jako pasivní dům. Do budovy se v nadcházejících týdnech nastěhuje třeba dětské oddělení, neurologie, urologie či...

Zázemí v novém pavilonu zde našlo dětské oddělení, gynekologicko-porodnické oddělení a neurologické oddělení. Zároveˇmn tam sídlí neurologická ambulance, urologická ambulance, gynekologická ambulance, lékařská pohotovostní služba pro děti a dorost a ambulance praktického lékaře pro děti a dorost.

Stavba probíhala tři roky 

Pětipodlažní Pavilon péče o rodinu Nemocnice Pelhřimov se začal stavět na podzim 2020. Dodavatelem stavby jsou společnosti PKS a. s. a Metrostav. Nové dominantě areálu nemocnice dali podobu architekti a projektanti společnosti Obermayer Helika. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Pelhřimov | Zdroj Nemocnice Pelhřimov

Štítky narození, porod, novorozeně, pavilon, péče, nemocnice, porodnice, oddělení, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový pavilon v pelhřimovské nemocnici přivítal na světě první miminko. Je jím Eliška z Kunžaku | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.