Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: Jméno Luka jsem pro syna plánovala dlouho, říká maminka prvního letošního občánka Jihlavy

Každý rok vždy 1. ledna všichni napjatě sledují, které miminko se na Nový rok narodí jako vůbec první. Letos se prvním občánkem Jihlavy stal malý Luka, který přišel na svět v jihlavské porodnici. A už má za sebou první velkou návštěvu.

Ve středu 3. ledna Luku i jeho maminku přišel pozdravit primátor Jihlavy Petr Ryška (ODS).  Chlapeček Luka se narodil 1. ledna 2024 ve 3:57. Podle lékařů je maminka i dítě v pořádku, porod proběhl bez komplikací. Luka váží 3 400 gramů.

Prvním miminkem narozeným v Jihlavě se stal Luka, o dvacet minut později ho následovala Viktorie

Prvním miminkem narozeným roku 2024 v jihlavské porodnici je chlapeček Luka, o chvilku později ho následovala Viktorie. Na jihlavské záchytce skončilo letos už pět lidí, pilno měli na urgentním příjmu, ale zranění od silvestrovské pyrotechniky...

Jeho maminkou je pětadvacetiletá Parascovia Budeanu, pochází z Moldavska, ale trvale žije v Jihlavě. A o jménu pro své miminko měla jasno už dlouho. „Luka je totiž moje rodné příjmení. Už ve škole jsem věděla, že se jednou vdám a jméno si změním, ale pokud budu mít chlapce, bude to právě Luka,“ vysvětlila Lukova maminka Parascovia Budeanu.

Primátor Ryška předal novopečené mamince květinu a drobné dárky, Luka od něj na památku dostal plyšového ježka. „Ty Petr Ryška přivezl i ostatním miminkům, které aktuálně v jihlavské porodnici jsou," dodal mluvčí Jihlavy Radovan Daněk. 

První miminko kraje Makar 

Návštěvu má za sebou i vůbec první letošní miminko celého Kraje Vysočina. Tím je také chlapeček s netradičním jménem. 1. ledna krátce po půlnoci v pelhřimovské nemocnici přišel na svět malý Makar.

Na prvního letošního občánka Vysočiny Makara doma čeká devítiletá sestra. Dnes ho přišel pozdravit hejtman

Úplně první miminko letošního roku se narodilo 1. ledna 14 minut po půlnoci mamince Natalii v pelhřimovské porodnici. Chlapeček dostal netradiční jméno Makar. A dnes měl první velkou návštěvu.

Toho v porodnici navštívil hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek hned v úterý 2. ledna dopoledne. Chlapeček vážil při narození 3800 gramů. „Děkujeme za péči, která je v pelhřimovské nemocnici vynikající. O mě i syna je výborně postaráno a navíc jsme v tak krásném a moderním prostředí. Jsme tu moc spokojení,“ sdělila maminka Natalia, na kterou doma čeká devítiletá dcera.  

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči

Štítky miminko, narození, porod, primátor, porodnice, nemocnice, Luka, 2024, Jihlava

FOTO: Jméno Luka jsem pro syna plánovala dlouho, říká maminka prvního letošního občánka Jihlavy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.