Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Prvním miminkem narozeným v Jihlavě se stal Luka, o dvacet minut později ho následovala Viktorie

Prvním miminkem narozeným roku 2024 v jihlavské porodnici je chlapeček Luka, o chvilku později ho následovala Viktorie. Na jihlavské záchytce skončilo letos už pět lidí, pilno měli na urgentním příjmu, ale zranění od silvestrovské pyrotechniky nebylo jediné.

„Prvním miminkem roku 2024 je v naší nemocnici Luka. Narodil se dnes ve 3:57 a váží 3 400 gramů,“ informovala v pondělní ráno tisková mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová. O dvacet minut se později se narodila i první holčička jménem Viktorie. V poslední den roku 2023 přišly na svět celkem čtyři děti. „Celkově jsme měli v uplynulém roce v naší porodnici 1 235 porodů,“ doplnila statistickou zajímavost Zachrlová.

Na naší protialkoholní záchytné stanici skončilo letos už pět lidí, což je počet, který by toto zařízení naplnil. „Zdravotníci se ale nezastavili na našem urgentním příjmu. Zažili divokou noc, kdy ošetřovali pacienty, ale zranění od silvestrovských petard nebylo jediné,“ uvedla tisková mluvčí.

O něco více na čas si dávalo první miminko nového roku v havlíčkobrodské porodnici narodilo. Jednalo se o chlapečka s porodní váhou 3 010 gramů, který se narodil v 7:53, řekla tisková mluvčí havlíčkobrodské nemocnice Petra Černo. V loňském roce se tam narodilo celkem 1182 dětí, z toho bylo 20 párů dvojčat. Narodilo se více chlapců než děvčat, celkem 632. Nejvíce se rodilo v měsíci červnu a červenci.

„Největším dítětem roku 2023 byla Nikola s porodní váhou 4 830 gramů, naopak tím nejmenším byl Martin s 1420 gramy,“ uvedla Petra Černo. Nejoblíbenějším jménem roku 2023 byl opět Jan, u holčiček Eliška. Další oblíbená jména, která dávali rodiče dětem v předchozím roce, jsou Jakub, Adam, Matěj, Vojtěch a Viktorie, Ema/Emma, Natálie a Anna.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com, Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Havlíčkův Brod, Nemocnice Jihlava

Štítky Nemocnice Havlíčkův Brod, Nemocnice Jihlava, narození, Nový rok

Prvním miminkem narozeným v Jihlavě se stal Luka, o dvacet minut později ho následovala Viktorie | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.