Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

S končícími prázdninami v Jihlavě mizí dopravní omezení. Kde je hotovo a kde se ještě bude pracovat?

Také v Jihlavě během letních prázdnin stavební dělníci pracovali na několika opravách silnic a také třeba na poruchách vodovodního řadu. Nyní se ulevilo i řidičům, kteří projíždí po vytíženém dálničním přivaděči.

Hned zkraje letních prázdnin nechalo město opravit propdlou vozovku ve Znojemské ulici, řidiči se tak několik dní nedostali na spodní část Masarykova náměstí. Nejnovější úsek, který je již bez omezení průjezdný,  byl dokončený v úterý 22. srpna. Řeč je o křižovatce „u Zverimexu“. Letošní nejsložitější omezení dopravy bylo nutné kvůli opravě větvení páteřních vodovodů. Zde byl nový semafor zprovozněn během odpoledne 22. srpna, a hned tak ulehčil dopravě na vytížené křižovatce. „Ve středu odpoledne byl zprovozněn opravený železniční přejezd v ulici Na Dolech ve Starých Horách a v pátek 25. srpna se otevřel opravený přivaděč z Jihlavy na dálnici D1 včetně všech sjezdů a nájezdů," jmenuje Aneta Hrdličková z jihlavského oddělení vnějších vztahů. Naopak v pátek 25. srpna se uzavřelo Masarykovo náměstí, dočasně zprůjezdněné právě kvůli letním opravám.

Konec uzavírky, v pátek se znovu otevře jihlavská Znojemská ulice. Propadlá vozovka je téměř opravená

Avizovaných deset dní bude trvat oprava vozovky na Znojemské ulici v Jihlavě. Uzavírka skončí nejpozději v pátek 21. července, kdy bude ulice v úseku vedoucím na Masarykovo náměstí opět zprůjezdněna.

„Plánování letošních uzavírek bylo opravdu náročné. Do dvou letních měsíců, kdy je doprava klidnější, se nám podařilo vměstnat maximum oprav důležitých komunikací i zařízení. Díky přípravě a výbornému provedení opravy navazovaly jedna na druhou. Chtěl bych poděkovat řidičům, chodcům a cestujícím MHD za trpělivost s potřebnými opravami a také kolegům z magistrátu a pracovníkům Služeb města Jihlavy, dopravního podniku a dodavatelských firem za velký kus práce,“ uvedl primátor města Petr Ryška (ODS).

Přivaděč v Jihlavě má nový asfalt. Dělníci teď pracují na výměně středových svodidel

Stavební dělníci mají za sebou výměnu asfaltového povrchu na celém dálničním přivaděči v Jihlavě na silnici I/38. Práce budou pokračovat i nadále, podle dostupných informací do konce října.

Seifertova ulice by se měla otevřít v září 

Během uplynulých týdnů město opravilo povrchy ulic Okružní, Sokolovská nebo Průmyslová. Uzavřena byla také křižovatka ulic Ke Skalce a Seifertova – samotná Seifertova ulice by se měla po náročné rekonstrukci podzemních sítí otevřít už v září.

„Opravy komunikací budou pokračovat i v dalších měsících. V září bude během týdne opravena Pávovská ulice od Sokolovské až k Průmyslové ulici. Na podzim také Kraj Vysočina provede opravu ulice Romana Havelky od přivaděče k Pražskému mostu,“ zmínil další plány primátor Ryška. Úlevu řidičům v říjnu přinese úprava omezení na Znojemské ulici u stavby obchvatu, když bude zprovozněna nová okružní křižovatka.

Nový dopravní terminál 

Jedenáct měsíců trvala výstavba nového menšího dopravního terminálu, který se nachází v bezprostřední blízkosti hlavního vlakového nádraží v ulici Havlíčkova. 

FOTO: Jihlava má třetí menší dopravní terminál. Cestující zde zaujme původní červený sloup z roku 1948

Po jedenácti měsících se dnes v Jihlavě slavnostně otevřel dopravní terminál u hlavního vlakového nádraží. Přestavba vyšla na necelých 25 milionů korun, město má na ni slíbenou dotaci 14,2 milionu korun z evropského programu IROP. Řidičům přibyla...

Přestavba vyšla na necelých 25 milionů korun, město má na ni slíbenou dotaci 14,2 milionu korun z evropského programu IROP. Řidičům přibyla nová parkovací místa, lidé čekající na spoj, ať už vlakový či MHD, určitě ocení upravenější park s novými lavičkami. 

Jihlavský dopravní podnik během rekonstrukce v Havlíčkově ulici vyměnil zastaralé trolejové vedení, jeho délka je více než kilometr. Některé jeho části byly z roku 1948, tedy z doby, kdy v Jihlavě začaly jezdit první trolejbusy. Tuto dobu připomíná červený trakční sloup, který je k prohlédnutí v přilehlém parku. DPMJ bude příští rok vyměňovat trakční vedení z roku 1953 v Brtnické ulici. „Je dokonce v původním odstínu nátěru a v základové patce je vyražené číslo 48, což znamená rok pořízení. My jsme ho tady nechali schválně, aby si lidé mohli porovnat, jak materiálově náročná je aktuální výstavba proti tomu, co se stavělo před 70 lety," řekl během slavnostního otevření terminálu v pondělí 14. srpna Radim Rovner, předseda představenstva Dopravního podniku města Jihlavy. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči

Štítky doprava, omezení, uzavírka, sezona, oprava, rekonstrukce, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S končícími prázdninami v Jihlavě mizí dopravní omezení. Kde je hotovo a kde se ještě bude pracovat? | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.