Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Ze škol a školek v Jihlavě se ozývají sbíječky. Třeba na Kollárce se opravuje družina, na Masaryčce sborovna

Letní prázdniny jsou ideální příležitostí k opravám ve školách. Nejinak je tomu v těchto dnech v krajském městě Vysočiny. I tady ve školních budovách žáky vystřídali stavební dělníci.

Stavební ruch aktuálně panuje třeba v Základní škole T. G. Masaryka, kde opravují sborovnu a kabinet chemie a fyziky. „V Základní škole Kollárova probíhá rekonstrukce sociálního zařízení v družině a v plánu je také výměna povrchů na tamním hřišti,“ uvedl vedoucí jihlavského odboru školství, kultury a tělovýchovy Tomáš Koukal.

Živo je aktuálně také v Základní škole Křížová, kde budou mít děti a učitelé po prázdninách opravenou cvičnou kuchyni. Zkrátka nepřijdou ani ti nejmenší děti v mateřských školách. „Například ve školce Hálkova v Heleníně vymění přes prázdniny firma topení. Ještě před létem se tam dočkali i nových vstupních dveří," dodala Lucie Maxová z jihlavského tiskového oddělení. 

Stavební dělníci jsou přítomni i v jihlavské základní umělecké škole. Tam pracovníci specializované firmy vyměňují střešní krytinu. „Do podkroví a půdy totiž zatékalo. Stávající vláknocementové šablony budou nahrazeny pozinkovaným plechem s nátěrem,“ přiblížil ze odbor školství Tomáš Koukal. Střešní krytinu nechá město nad podzim vyměnit také nad tělocvičnou v ZŠ Jungmannova. „Všechny tyto větší opravy vyjdou dohromady na 17,5 milionu korun,“ dodal.

Téměř ve všech školách a školkách probíhají v době letních prázdnin drobné opravy a údržba. Konkrétně se tam maluje, natírá, opravují se tam světla či podlahy. „To vše si už ale hradí školy z příspěvků, které dostávají na běžný provoz nebo z finančních fondů škol,“ doplnil Koukal s tím, že ceny těchto oprav se pohybují v řádech statisíců korun.

Ohodnoť článek

Foto Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči

Štítky škola, léto, prázdniny, opravy, stavba, dělníci, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze škol a školek v Jihlavě se ozývají sbíječky. Třeba na Kollárce se opravuje družina, na Masaryčce sborovna | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.