Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Středa 16. října 2024  |  Svátek má Havel
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Návštěvníkům se otevřou další koupaliště, když bude pěkné počasí

Pokud bude pěkně, otevřou se na Vysočině koncem týdne další letní koupaliště. Zahájení sezony na sobotu plánují koupaliště v Třešti a v Havlíčkově Brodě, plně zprovozněn bude jihlavský akvapark Vodní ráj, kde byla zatím přístupná jen část venkovních bazénů. Na otevření je připraveno také čerstvě zrekonstruované koupaliště v Bystřici nad Pernštejnem. Čistotu vody v přírodních koupalištích Vysočiny budou hygienici sledovat od příštího týdne.

Na koupališti v Bystřici nad Pernštejnem pracovníci před sezonou nahradili problematické kachlíky na povrchu bazénů PVC fólií. Opravy podle údajů radnice stály do dvou milionů korun. „Je to nachystané. Jak se udělá pěkně, otevřeme,“ řekl ČTK Zdeněk Mašík z bystřického Areálu sportu.

Část koupališť v kraji zahájila sezonu už počátkem měsíce, lidé se koupali kupříkladu v Lukách nad Jihlavou, Moravských Budějovicích a v Humpolci. Na koupališti v Lukách se od 1. června vystřídalo skoro 1000 návštěvníků. „Za víkend jsme měli 800 lidí, ve všedních dnech je to slabší. Počasí není značka ideál a děti chodí do školy,“ uvedla místostarostka městyse Lada Salátová. Ve středu bylo kvůli poklesu venkovních teplot na koupalištích většinou zavřeno.

Venkovní část Vodního ráje v Jihlavě přivítala první návštěvníky 3. června, otevřena ale byla ale jen z části. Od 10. června bude přístupný i rekreační bazén s vodními atrakcemi. Minulou sobotu se přišlo vykoupat 450 lidí, po ochlazení v neděli 30, řekl Martin Málek z podniku Služby města Jihlavy. Největší akvapark v kraji má čtyři bazény, pojme až 2400 lidí.

ČTĚTE TAKÉ: Jihlavský Vodní ráj se nakonec otevře již tuto sobotu. Fungovat bude v omezeném režimu 

Vodní ráj v minulých letech zpravidla zahajoval letní sezonu poslední květnový víkend. Špatné počasí zjara ale zdrželo stavební úpravy, jejichž součástí byla rekonstrukce dětského bazénu. Celkem tyto práce stály kolem pěti milionů korun. „Letošní novinkou je také prodloužení provozní doby.  Měli jsme do 19:00, teď budeme mít do 20:00,“ řekl Málek.

Třebíčské koupaliště Polanka zahájí sezonu 17. června.

Krajští hygienici zveřejní na svém webu první informace o čistotě vody v přírodních koupalištích Vysočiny příští čtvrtek. Stejně jako vloni budou přes léto kontrolovat 19 vodních ploch.

Autoři | Foto Facebook: Přírodní koupaliště Malvíny Třešť

Štítky koupaliště, Kraj Vysočina, bazén, Bystřice nad Pernštejnem, Havlíčkův Brod, Třešť, Martin Málek, Jihlava, Luka nad Jihlavou, Moravské Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Návštěvníkům se otevřou další koupaliště, když bude pěkné počasí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.