Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vděčný děda dvojčat u Antonínova Dolu postavil kapličku. Mše tam připomene předčasně narozené děti

Neonatologie. Medicínský obor, který se bouřlivě rozvíjel v posledních 20 letech minulého století. Lékaři tak díky němu mohli pomoci přežít těm dětem, které se narodily předčasně, velmi často s hodně nízkou porodní hmotností. A právě těmto dětem, ale i všem rodičům a lékařskému personálu, je věnována bohoslužba, která se bude konat v neděli 13. listopadu v kapličce v Antonínově Dole.

Na světě se ročně narodí cca 16 milionů nedonošených dětí. Tyto děti mají svůj významný den - den předčasně narozených dětí, který si připomínáme 17. listopadu.

V rámci připomínky palčivosti péče o tyto děti a jejich rodiče se uskutečňuje tradiční řetěz akcí v ČR. Jednou z akcí je i bohoslužba za „děti do dlaně“. Je prosbou za nedonošené děti, jejich rodiče a ty, kdo se o ně po porodu a celé následné roky starají. Bohoslužba, věnovaná nedonošeným dětem a jejich rodičům, je připomínkou všech rozměrů života člověka. 

Pokud se chcete bohoslužby za „děti do dlaně“ zúčastnit, pak si do diáře poznamenejte datum 13. listopadu od 14:30. „Jde o tradiční akci Oblastní charity Havlíčkův Brod a Nemocnice Havlíčkův Brod. Mši svatou bude sloužit otec Jakub Med. Akce probíhá pod patronátem primářky dětského oddělení Magdaleny Chvílové Weberové," doplnila za havlíčkobrodskou nemocnici její mluvčí Petra Černo. 

Římskokatolická kaple Panny Marie u Antonínova Dolu, zdroj: Město Jihlava  

Kaplička u Antonínova Dolu 

Kaplička Panny Marie u Antonínova Dolu, v níž se mše bude sloužit, byla postavená v roce 2010 jako poděkování dědečka za život a zdraví těžce nezralých dvojčat. Kaplička se nachází u hlavní silnice spojující Havlíčkův Brod a Jihlavu naproti obci Antonínův Důl a je viditelná přímo ze silnice.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PublicDomainPictures / pixabay, Město Jihlava | Zdroj Oblastní charita Havlíčkův Brod, Nemocnice Havlíčkův Brod

Štítky mše, bohuslužba, narození, předčasný, porod, Antonínův Důl, kaplička, Panna Marie, Česko, Jihlava, Havlíčkův Brod, Nemocnice Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vděčný děda dvojčat u Antonínova Dolu postavil kapličku. Mše tam připomene předčasně narozené děti | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.