Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Škrdlovice a Stržanov se dočkají protihlukových stěn, někde čeká řidiče omezení. Stavba potrvá 16 týdnů

Dvě obce na Žďársku - Stržanov a Škrdlovice - se dočkají protihlukových stěn. Krajský úřad Vysočiny, konkrétně odbor dopravy a silničního hospodářství, zahájil v první polovině ledna stavební řízení.

„Účelem stavby je zajištění dostatečné ochrany přilehlých staveb před nadlimitním hlukem emitovaným ze silniční dopravy v sledovaných úsecích silnice I. třídy a vychází z výsledků akustické studie," vysvětlil Martin Buček z Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD). Celková délka nové protihlukové stěny bude 852 metrů a stavebně bude rozdělena do čtyř úseků. „Z větší části bude provedena jako odrazivá transparentní, která bude částečně kombinovaná s betonovými pohltivými úseky. Výška zdi bude proměnná a bude se pohybovat v rozmezí 2,5 až 5 metrů," popisuje Buček z ŘSD. 

Situační mapa, zdroj: ŘSD

Omezení pro řidiče 

Výstavba je plánovaná za provozu na silnici I/37 za současného jeho omezení. V místě stavby bude provoz upraven provizorním svislým dopravním značením z důvodu zúžení vozovky. V některých úsecích bude muset být zřejmě provoz řešen kyvadlově. „Předpokládaná doba trvání stavby je 16 týdnů," dodává Buček.  

Ohodnoť článek

Foto ŘSD

Štítky I/37, protihluková stěna, doprava, Stržanov, Škrdlovice, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Buček, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škrdlovice a Stržanov se dočkají protihlukových stěn, někde čeká řidiče omezení. Stavba potrvá 16 týdnů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.