Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Dukla tentokrát Benátky doma porazila, o výsledku rozhodla až třetí třetina

Dukla s Benátkami inkasovala už v první minutě, kdy hosté využili přesilovou hru. Jihlavě se podařilo srovnat o sedm minut později trefou Marka Melenovského. Rozhodnutí přišlo až ve třetí třetině, kdy se prosadili jihlavští Josef Skořepa a David Březina. Domácí brankář Jakub Škarek v závěru vychytal trestné střílení, a Dukla tak slavila výhru 3:1.

Druhý tým ligy HC Dukla Jihlava vyzval dnes na svém Horáckém zimním stadionu aktuálně tabulkově dvanácté Benátky nad Jizerou. Oba týmy v obou dosavadních vzájemných zápasech doma prohrály, z výhry se vždy radoval hostující tým. Pikantní jsou zápasy s tímto soupeřem pro jihlavského Josefa Skořepu. Současný nejlepší střelec Dukly působil v Benátkách rovných deset sezon. V loňské sezoně byl navíc kapitánem týmu.

Benátky, farma extraligových libereckých Bílých Tygrů, se v poslední době trápí. V posledních  šestnácti zápasech vyhráli pouze dvakrát. Jihlava ovšem svého soupeře posadila na koně hned na samotném začátku zápasu. Po půlminutě hry se nechal vyloučit domácí Diviš a hosté nabídnutou šanci rychle využili.

Bývalý hráč Dukly Roman Čermák vyvezl kotouč od modré a vystřelil a kapitán hostí Jan Plodek střelu tečoval do levého horního rohu nad lapačku Škarka. Dukla za sedm minut srovnala povedenou ranou Marka Melenovského. Jihlavský veterán ve středním pásmu získal kotouč, popotáhl si jej na levý kruh a vystřelil přesně do vzdálenější šibenice.

Nehrál se příliš pohledný hokej. V první třetině se sice hrálo nahoru – dolů, ovšem bez výraznějších šancí. O něco aktivnější byli hosté, kteří v závěru po jihlavské špatné rozehrávce nevyužili šanci a Jonák zblízka mladého gólmana Škarka nepropálil. 

Skořepa se konečně prosadil i proti svým

Ve druhé třetině se skóre neměnilo. Ani jednomu z týmů se nedařilo kombinovat. Hra byla plná nepřesností a především urputného boje. Vzhledem k dalšímu vývoji utkání však stojí za zmínku velká šance hostujícího Daniela Špačka. Krásnou střelu bekhendem zlikvidoval výborný Škarek a udržel nerozhodný stav.

Do třetí části hry vstoupila lépe Dukla. A Josef Skořepa se vůbec poprvé prosadil proti týmu, kde dlouhá léta působil. Střelu Kalába při přesilovce ještě stihl benátský brankář Lukáš vyrazit, stejně jako Důrasovu dorážku, ovšem na dorážku Josefa Skořepy zblízka již byl krátký.  

Benátky pak měly výrazné šance na srovnání. Zkušený Pletka v ideální pozici mezi kruhy minul poodkrytou branku, do Havlasovy rány vložili domácí na poslední chvíli hůl a po Špačkově výzvě před Škarkem minul branku Plodek. Jihlava ovšem také zahrozila. Protiútok dva na jednoho neproměnil Harkabus.

Stejný hráč měl i další příležitost, když si vyjel z pravé strany před branku, ale střelou pod ruku na gólmana nevyzrál. Uklidnění domácím přinesla až jednapadesátá minuta. Kalábova střela se od zadního mantinelu odrazila k levé tyči, odkud ji David Březina pohotově poslal do sítě.

Zápas mohl zdramatizovat benátský Špaček, který měl výhodu trestného střílení. Mezeru mezi betony Jakuba Škarka však nenašel. V samotném závěru měl největší šanci znovu Daniel Špaček, kdy po buly dorážel kotouč k volné pravé tyči. I v této příležitosti byl ale jihlavský brankář vítězem vzájemného souboje.

Dukla v těžkém utkání doslova vydřela tři body, a Benátky si tak podruhé v sezoně body z Horáckého zimního stadionu nevezou. Kladno otočilo duel v Havířově čtyřmi brankami v poslední třetině  a po vítězství 6:5 dál drží vedení v tabulce před jihlavskou Duklou. WSM liga pokračuje v sobotu svým 33. kolem, v rámci kterého jedou Jihlavané na led prostějovských Jestřábů.

HC Dukla Jihlava - HC Benátky nad Jizerou 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky: 8. Melenovský, 42. Skořepa, 51. Březina – 1. Plodek

Rozhodčí: Schmejkal – Krátký, Svoboda

Diváci: 1159

Jihlava: Škarek (Honzík) – Šimek, Štebih, Parýzek, Kaláb, Zadražil, Grebenyuk – Diviš, Seman, Gríger – Jergl, Skořepa, Důras – Harkabus, Melenovský, Březina – Anděl, Flek, Malec. Trenér: Petr Vlk

Benátky nad Jizerou: Lukáš (Hosnedl) – Trška, Čermák, Havlín, Ulrych, Kajínek, Pabiška, Kalina – Špaček, Plodek, Pletka – Ordoš, Jonák, Dlouhý – Černoch, Volf, Kuťák – Král, Havlas, Havel. Trenér: Jiří Čelanský

Foto Josef Plechatý, www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, Benátky, Josef Skořepa, David Březina, Jakub Škarek, Jan Plodek, HC Benátky nad Jizerou, Daniel Špaček, Roman Čermák, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla tentokrát Benátky doma porazila, o výsledku rozhodla až třetí třetina | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.