Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Rok 2020 na Drbně: Covid-19, pátrání po chlapci, letadla nad Jihlavou a smutná úmrtí

Rok 2020 bude za pár hodin minulostí. Jaký byl z pohledu čtenářů Jihlavské Drbny? Už nyní lze říct, že hodně čtená již tradičně byla černá kronika. Velkou čtenost ale zaznamenaly také zprávy týkající se koronavirové pandemie. Čtenářům nebyly lhostejné ani smutné lidské příběhy. Solidaritu projevili i během zveřejněného pátrání po devítiletém chlapci.

Pojďme si projít měsíc po měsíci a připomenout si, co nejdůležitějšího se v roce 2020 na Vysočině odehrálo, a také to, jaké články jste nejvíc četli.

Leden

Už na začátku roku 2020, konkrétně v pátek 3. ledna, jsme vás informovali o tragické dopravní nehodě, která se stala v Jihlavě na Sokolovské ulici. Řidič osobního auta BMW zde srazil chodce, ten na místě podlehl svým zraněním. Tato zpráva se stala na našem webu během ledna vůbec tou nejčtenější. 

Únor

Smutný konec má i nejčtenější článek v únoru. Týkal se další smrtelné dopravní nehody, došlo k ní na silnici II/404 - ve směru od silnice II/602 ve směru na Luka nad Jihlavou. Řidič v osobním autě nepřežil střet s dodávkou.

Březen

Třetí měsíc v roce 2020 byl poznamenán onemocněním covid-19, které bylo pro nás zatím jednou velkou neznámou. Nejčtenější březnový článek se týkal prvních případů onemocnění u nás na Vysočině.

Duben

Stejné, nejvíce vyhledávané téma bylo pro naše čtenáře i v dubnu, opět se týkalo koronaviru. Návštěvníky webu Jihlavské Drbny v dubnu nejvíce zaujala informace o tom, že do našeho kraje přijede vypomoct armáda.

Květen

V květnu se nejvíce četl článek, jenž informoval o dopravní nehodě na přivaděči na silnici I/38 nedaleko Pávova. Střetla se tam dvě osobní auta s dodávkou.

Červen

Černá kronika naše čtenáře zaujala také během následujícího měsíce. Nejčtenějším článkem v šestém měsíci tohoto roku je bitka dvou mužů u jihlavského obchodního domu. K tomuto článku bylo přiloženo také video, protože do pátrání se mohla na žádost policie zapojit také široká veřejnost.

Červenec

Nejen krajskou Jihlavou v červenci otřásla zpráva o úmrtí třiasedmdesátileté Zdeňky Drlíkové, dlouholeté ředitelky jihlavské psychiatrické nemocnice. Toto zařízení vedla 30 let, od roku 1990. Tento článek se stal nejčtenějším nejen v červenci. Je zároveň druhým nejčtenějším článkem na Jihlavské Drbně za celý rok 2020.

Srpen

V srpnu čtenáře nejvíce zaujala zpráva o pátrání po devítiletém Šimonovi, který nedorazil autobusem na předem domluvené místo. Po krátké době se našel v Brně, byl v pořádku a pátrání bylo zastaveno. Tento článek je zároveň tím nejčtenějším za celý rok 2020.

Září

V pondělí 14. září se u Rančířova na Jihlavsku stala tragická dopravní nehoda, vyhasl při ní život řidiče dodávky. Účast na nehodě měla celkem čtyři vozidla - kamion převážející auta, jedno nákladní auto, dodávka a osobní auto. Toto neštěstí vás v září zaujalo ze všech témat nejvíce.

Říjen

Na konci října jsme vás informovali o zvýšeném množství letadel, která byla k vidění ve večerních hodinách nad Jihlavou. Mnoho lidí na sociálních sítích se domnívalo, že to může souviset s vládními nařízeními ohledně koronaviru. Jak zjistila redakce Drbny, důvod byl zcela jiný. Tento článek byl třetím nejčtenějším za rok 2020.

Listopad

Hodně smutné Vánoce mají v tomto roce pozůstalí po mladé zdravotní sestřičce z jihlavské nemocnice, která 11. listopadu prohrála svůj boj s koronavirem. Tento smutný příběh byl za listopad na našem webu tím nejčtenějším.

Prosinec

V prosinci se našim čtenářům nejvíce líbil článek týkající se předpovědi počasí, jež slibovala prudké ochlazení, ledovku a silný mráz.

Jihlavská Drbna v číslech

Rok 2020 byl pro naši redakci zároveň rekordním, co se čtenosti týče. Náš web za rok 2020 vykázal 5 milionů návštěv. Oproti roku 2019 je to značný nárůst, vloni naše webové stránky zaznamenaly skoro milion a půl návštěv, přesně jich bylo 1 493 09.

Nejvíce čtenářů na náš web letos zabloudilo v srpnu.

Na Facebooku máme k dnešnímu dni 15 557 fanoušků, sledujících je 16 819.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Drbna, souhrn, 2019, čtenost, článek, COVID-19, Jihlava, Drbna.cz, automobil, Kraj Vysočina, BMW, silnice, Lékárenský komplex Jihlava, Facebook, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rok 2020 na Drbně: Covid-19, pátrání po chlapci, letadla nad Jihlavou a smutná úmrtí | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.