Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Vysočině přibylo od středečního večera šest případů covid-19. V kraji začne působit armáda

Na Vysočině přibylo od středečního večera šest potvrzených případů nemoci covid-19, a to na Havlíčkobrodsku, řekla Alena Dvořáková, ředitelka protiepidemického odboru krajské hygienické stanice. V kraji se nákaza potvrdila u 144 lidí, tři se z ní vyléčili a tři lidé v souvislosti s koronavirovou infekcí zemřeli. Vzorky odebírají všechny krajské nemocnice i zdravotní záchranná služba. V kraji dnes začne působit i armádní tým v rámci systému chytrá karanténa.

Havlíčkobrodsko je v rámci Vysočiny nejzasaženějším okresem. Hygienici už tam evidují 73 potvrzených případů, na Havlíčkobrodsku byla také do konce března v karanténě obec Kynice a nyní tam karanténa platí pro domov pro seniory v Břevnici. Nejméně nemocných má Pelhřimovsko, kde jsou dva potvrzené případy, na Jihlavsku je jich deset, na Třebíčsku 26 a na Žďársku 33.

Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina poskytne od dneška ve Žďáru nad Sázavou zázemí týmu armádních mediků, který je součástí systému chytré karantény. Podle Dvořákové budou na Vysočině působit tři studenti Univerzity obrany v Hradci Králové.

Systém má za cíl podstatně rychlejší a efektivní umístění lidí podezřelých z nákazy koronavirem do karantény. Pro zjištění kontaktů nakaženého se s jeho souhlasem využijí data mobilních operátorů a vytvoří takzvanou vzpomínkovou mapu. Nový systém vyhledávání nakažených lidí se na jihu Moravy testuje dva týdny. Zaveden má být po Velikonocích.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 73
Jihlavsko 10
Pelhřimovsko 2
Třebíčsko 26
Žďársko 33
Celkem 144

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina

Autoři

Štítky koronavirus, Vysočina. armáda, Kraj Vysočina, okres Havlíčkův Brod, COVID-19, infekční onemocnění, karanténa, Krajská hygienická stanice, Alena Dvořáková, okres Pelhřimov, okres Jihlava, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině přibylo od středečního večera šest případů covid-19. V kraji začne působit armáda | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.