Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zemřela ředitelka Psychiatrické nemocnice Jihlava Zdeňka Drlíková

V sobotu 18. července zemřela dlouholetá ředitelka Psychiatrické léčebny a Psychiatrické nemocnice Jihlava a zastupitelka Jihlavy v letech 2006-2010 Zdeňka Drlíková. Poslední rozloučení proběhne ve čtvrtek 23. července v Jihlavě.

„Odešel člověk, na kterého spoléhalo mnoho Jihlavanů a jen čas může zacelit tak velkou ránu. Doktorka Drlíková byla váženou osobou, která dokázala přinést světlo i do těch nejtemnějších koutů mysli,“ píše se v kondolenci podepsané členy vedení města Jihlavy a odeslané rodině Zdeňky Drlíkové.

Významnou se stalo pro Jihlavu její celoživotní působení v Psychiatrické nemocnici Jihlava, kterou vedla od roku 1990, tedy posledních 30 let. Jako lékařka do tehdejší psychiatrické léčebny nastoupila hned po absolutoriu lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Patřila mezi služebně nejstarší ředitele zdravotnických zařízení v ČR. Město si cení i její práce při výkonu funkce zastupitelky města (jako nestraník za ČSSD). V roce 2010 pak kandidovala do Senátu za TOP 09.

Zdeňka Drlíková se narodila v roce 1947 v Jihlavě. Mnoho let pracovala v radě Asociace nemocnic České republiky, byla předsedkyní Čestné rady Okresního sdružení České lékařské komory, členkou výboru Společnosti pro biologickou psychiatrii, která organizuje významné konference celostátního i mezinárodního významu. V roce 2008 získala vyznamenání za zásluhy o rozvoj české psychiatrie a stala se čestnou členkou České psychiatrické společnosti.

V manažerské funkci se snažila o zlepšení kvality života duševně nemocných pacientů jihlavského regionu. Po mnoho let usilovala o všestranný rozvoj psychiatrické léčebny postupnou rekonstrukcí a modernizací provozu a zaváděním moderních léčebných postupů. Podílela se i na vybudování Centra denních služeb, které poskytuje sociální služby v oblasti péče o duševní zdraví.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto rozhlas.cz | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky úmrtí, Zdeňka Drlíková, psychiatrická nemocnice, Jihlava, Psychiatrická léčebna Jihlava, Česko, Univerzita Karlova, ČSSD, Senát Parlamentu ČR, TOP 09, Praha, Česká lékařská komora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřela ředitelka Psychiatrické nemocnice Jihlava Zdeňka Drlíková | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.