Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Tereza a David z jihlavské školy zazářili v kuchařské soutěži. Na jaře pojedou na světové kolo do Francie

Během uplynulého víkendu probíhala v jihlavském Cityparku celorepubliková soutěž Trophée Mille ČR. Svá želízka v ohni tam měly i školy z našeho kraje. Nejvíce zazářila dvojice studentů z krajské Jihlavy - zlato si vyvařil David Lukačko a Tereza Urbánková s podporou učitele Tomáše Partla z Obchodní akademie, Střední zdravotnické školy a Střední odborné školy služeb Jihlava.

Na druhém místě skončili vítězové loňského ročníku Martin Havlíček a Věra Schusterová z Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod a třetí místo patří dvojici Dmytro Pavliuk a Pavlína Svobodová z ISŠ Slavkov u Brna.

„Pro mě jsou vítězové všichni, kteří se probojovali do finále soutěže a dokázali připravit skvělé pokrmy nejen před zraky přísné poroty, ale i pod bedlivým dohledem diváků, kteří zavítali do obchodního centra,“ ocenil soutěžní týmy hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek a dodal, že ho velice těší skvělé umístění žáků z Vysočiny.

Kompletní výsledky Trophée Mille ČR 2022

1. místo OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava - Tereza Urbánková a David Lukačko
2. místo Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod - Věra Schusterová a Martin Havlíček
3. místo ISŠ Slavkov u Brna - Pavlína Svobodová a Dmytro Pavliuk

Zvláštní cena poroty za spolupráci
Labská SOŠ a SOU Pardubice - Zuzana Richterová a František Černý
Zvláštní cena poroty za sladký pokrm:
Střední škola Brno, Charbulova - Nikola Hrzánová a Viktor Bednář
Zvláštní cena poroty za slaný pokrm:
SŠ gastronomická Adolpha Kolpinga Žďár nad Sázavou - Eliška Havlíková a Tomáš Petera

Jaké bylo vítězné menu? 

Vítězové z jihlavské střední školy - David a Tereza - připravili slaný pokrm z husího prsa plněného fáší a pistáciemi, s celerovým pyré, libečkovým olejem a omáčkou s červené řepy a k němu vyladili sladký pokrm mousse z kozího žervé s mákem, medovinou, švestkou a brioškou. „Svým výkonem dokázali oslovit jak odbornou porotu složenou z předních českých kuchařů a cukrářů – Jan Pýcha, Jan Horký, Tomáš Popp, Pavel Sapík, Magdalena Murínová a předseda poroty jihlavský šéfkuchař Pavel Mareš – tak i zakladatele soutěže michelinského šéfkuchaře Philippa Milla. Vítězství je pro ně zároveň pozvánkou do světového kola soutěže Trophée Mille, které se uskuteční 20. března 2023 ve francouzské Remeši," shrnula úspěchy jihlavských studentů Eva Neuwirthová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky vaření, soutěž, škola, vzdělání, vítěz, Jihlava, Francie, Tereza Urbánková, obchodní akademie, pokrm, Česko, Kraj Vysočina, Havlíčkův Brod, Slavkov u Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tereza a David z jihlavské školy zazářili v kuchařské soutěži. Na jaře pojedou na světové kolo do Francie | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.