Počasí dnes21 °C, zítra13 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jihlavská ScioŠkola zve na den otevřených dveří

PR článek

Již 15. listopadu se ScioŠkola v Jihlavě otevře veřejnosti. Zájemci o studium i jejich rodiče si prohlédnou prostory školy, a zároveň budou mít možnost se zeptat na samotnou výuku. Ta má žáky připravit na budoucnost a kromě jiného motivovat jejich zájem o vzdělání.

Den otevřených dveří se koná 15. listopadu a začátek akce je v 15:30 hodin. Prostory jihlavské ScioŠkoly se nachází v Havlíčkově ulici. Návštěvníci se v úterý odpoledne dozvědí více o tom, jak škola připravuje žáky na budoucí výzvy. K dispozici budou na místě děti i samotní průvodci, kteří je vedou studiem. 

„Lidé se mohou zeptat na cokoliv, co je zajímá s ohledem na náš inovativní přístup ke vzdělání. Děti připravujeme na budoucnost a pracujeme při tom s moderními technologiemi i poznatky z nejrůznějších oborů. Žáky se snažíme připravit na to, co je čeká, i když to v mnoha ohledech paradoxně nevíme. Hodně rodičů zajímá, v čem je naše škola jiná, a právě o tom si můžeme popovídat,“ zve ředitelka školy Radka Matějíčková. Ta jihlavskou pobočku vede již šestým rokem. 

K dispozici budou hlavně průvodci z první až třetí třídy, kde ještě jsou volné kapacity. Škola se ale hlavně připravuje na přijímání prvňáčků. K tomu jsou podrobnosti k dispozici na stránkách ScioŠkoly.

ScioŠkola je jiná v mnoha ohledech, což se ukazuje i v základních ohledech. Ve třídách je například maximálně 15 dětí, což průvodcům umožňuje individuálnější přístup k jednotlivým žákům. 

„Není pro nás důležité naučit se něco nazpaměť a pak to odříkat na jedničku nebo pětku. Chceme, aby žáci pochopili souvislosti. Startujeme jejich zájem o poznání a seberozvoj. I proto nedáváme známky, ale hodnotíme děti na začátku nějakého období či projektu a na konci si vyhodnocujeme různé aspekty - jak to danému dítěti šlo, jaké učební strategie využilo a podobně. Snažíme se podporovat jejich motivaci a radost z poznávání,“ vysvětluje Radka Matějíčková. 

Kromě nejrůznějších projektů děti pravidelně vyráží i do terénu. V jihlavské ScioŠkole je pro tyto aktivity vyčleněn čtvrtek. Nyní se například starší žáci chystají do Poslanecké sněmovny, kde budou tvořit vlastní zákon a poté o něm hlasovat. Podle ředitelky by vzdělání nemělo být izolováno pouze uvnitř třídy. 

„Vzděláváme je pro život, a tak chceme, aby děti poznávaly věci v reálném světě. Nyní nás čeká stěhování, takže jsme rýsovali a také jsme šli do obchodu s určitým rozpočtem, do kterého se děti musely dostat. Vyzkouší si tak vlastní nákup, zjistí, proč se jim hodí převody délek, proč je užitečné orientovat se na čtverečkovaném papíru a podobně. Je to o aplikaci znalostí do života,“ popisuje ředitelka. 

Právě to považuje za důležitější než vyjmenovávání všech z rodu Přemyslovců. „Děti u nás pracují na sobě, svém rozvoji, získávají studijní autonomii a strategii a při výuce myslíme také na sociální dovednosti a vazby. S tím vším by od nás měly jednou odcházet,“ dodává Radka Matějíčková a zve na den otevřených dveří. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ScioŠkola, Jihava, vzdělání, výuka, den otevřených dveří, Jihlava, průvodce, Přemyslovci, Poslanecká sněmovna ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská ScioŠkola zve na den otevřených dveří | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.