Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V pondělí a v úterý doma. ZŠ v Jihlavě budou mít kvůli covidu delší prázdniny

Jihlavský odbor školství doporučil ředitelům městem zřizovaných škol prodloužit příští týden podzimní prázdniny o dva dny. V Jihlavě se totiž zhoršuje epidemiologická situace ve školách a delší prázdniny by mohly přispět ke zpomalení šíření nemoci.

Děti a učitelé si tak prodlouží nadcházející podzimní prázdniny, které vychází na 27. až 29. října. Jihlavské základní školy příští týden vyhlásí ředitelské volno, a to v pondělí 25. a v úterý 26. října. Ze všech jedenácti dnes oslovených jihlavských škol okamžitě reagovalo deset škol s tím, že v sedmi z nich nemají s ředitelským volnem problém.

„Nakonec se k vyhlášení ředitelského volna připojí pravděpodobně všechny základní školy zřizované městem. Počet nakažených dětí a učitelů roste, stejně tak i karantén. Proto jsem v rámci jednotného postupu doporučil ředitelům a ředitelkám ZŠ, aby vyhlásili na pondělí a úterý ředitelské volno,“ uvedl vedoucí odboru školství Tomáš Koukal. Jeho návrh podpořila i primátorka Jihlavy Karolína Koubová. I podle ní by mohly prodloužené podzimní prázdniny zpomalit nástup třetí vlny koronaviru ve školách.

Karanténa i v jihlavské školce 

Situace s nemocí se v Jihlavě zhoršuje. Přibývá nakažených dětí i učitelů. S tím roste i počet karantén. „Karanténní opatření na školách komplikují situaci se suplováním. Školy, kterých se to týká, mají problémy i se zajištěním zástupů. Aktuálně je v karanténě jedna třída v ZŠ Seifertova a od středy řeší další karanténu také základní školy Evžena Rošického, Demlova, Nad Plovárnou a ZŠ speciální a praktická škola," jmenuje Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Problémy s jedním pracovištěm v karanténě hlásila v tomto týdnu také mateřská škola Mozaika.

K doporučení jihlavského odboru školství navrhnout ředitelům škol mimořádné prodloužení prázdnin se kloní i Krajská hygienická stanice v Jihlavě.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky , škola, prázdniny, volno, covid, koronavirus, řediteské volno, Jihlava, karanténa, základní škola, Karolína Koubová, Evžen Rošický, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pondělí a v úterý doma. ZŠ v Jihlavě budou mít kvůli covidu delší prázdniny | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.