Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihlavská ZŠ Demlova bude mít nové vedení. Jsem rád za více času na vnoučata, říká odcházející ředitel Nosek

Jihlavskou ZŠ Demlova čeká změna ve vedení. Její ředitel Zdeněk Nosek odchází do důchodu. V ředitelském křesle ho vystřídá dosavadní učitelka Andrea Medunová.

Za dlouholeté zvelebování školy řediteli poděkovala primátorka města Karolína Koubová společně s pracovníky odboru školství, kultury a tělovýchovy a uvolněným radním pro oblast školství Danielem Škarkou.

Posezení pracovníků odboru školství, kultury a tělovýchovy s ředitelem ZŠ Demlova Zdeňkem Noskem vystřídala klidnější návštěva v ředitelně s primátorkou města a uvolněným radním pro školství.

„Karolína Koubová společně s Danielem Škarkou řediteli poděkovali za dlouholetou práci v jedné z největších škol v Jihlavě,“ sdělila Aneta Hrdličková z oddělení vnějších vztahů na jihlavské radnici.

Ředitel Nosek se ale se školou neloučí definitivně, příští školní rok bude pomáhat v zaučení nové ředitelce - současné učitelce Andree Medunové.

Spojení se sousední ZŠ Březinova? 

„Volného času ani v důchodu moc mít nebudu. Jezdíme na kole, hrajeme volejbal, chodíme na výlety a celkově se s manželkou snažíme žít aktivně. Navíc mám rád ruční práce – po dni ve škole, kde se pracuje většinou hlavou, je příjemné se odreagovat a zapojit i tělo. Jsem ale rád, že získám mít více času na vnoučata,“ vyjádřil při setkání Zdeněk Nosek.

Řeč padla i na pomyslné spojení ZŠ Demlova s jejím blízkým sousedem ZŠ Březinova. „Řešili jsme to, ale tato debata by zatím nikam nevedla. Pro takové rozhodnutí je nutné mít opravdu pádný důvod, protože by to nebylo nic lehkého,“ uvedl náměstek pro školství Daniel Škarka.

Zdeněk Nosek prozradil, že při odchodu jeho předchůdce, pana ředitele Zdeňka Pavlase, se o této možnosti mluvilo. „Hlavním důvodem se k tomu řešení nepřiklonit bylo, že by vznikl opravdu veliký moloch s téměř 1600 dětmi, který by bylo těžké ukočírovat. Přesto si myslím, že by to do budoucna mohlo přinést dobré výsledky, musel by se však vytvořit kvalitní management,“ doplnil Nosek s tím, že obě školy spolu stále úzce spolupracují.

Primátorka města panu řediteli poděkovala zejména za zvládnutí distančního vzdělávání při lockdownu během pandemie. „Muselo být těžké tuto dobu zvládnout, podle výsledků je však jasné, že to pan ředitel a jeho tým učitelů zvládli na jedničku. Velice mu děkuji nejen za to, ale i za dlouholetou práci, kterou pro jihlavské žáky vykonal. A do dalších let mu přeji hlavně klid, zdraví a pořádnou dávku času stráveného s těmi nejbližšími,“ popřála Karolína Koubová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Jan Nosek, ZŠ Demlova, vedení, ředitel, odchod, penze, vzdělání, Jihlava, Karolína Koubová, školství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská ZŠ Demlova bude mít nové vedení. Jsem rád za více času na vnoučata, říká odcházející ředitel Nosek | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.