Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Dívky ze ZŠ E. Rošického vyhrály mezinárodní fotbalový turnaj. Porazily dvě stovky škol

Dívky z jihlavské ZŠ Evžena Rošického zvítězily v česko-slovenském superfinále Coca-Cola Cupu. Coca-Cola Cup je oblíbený fotbalový turnaj mezi školami v České a Slovenské republice. Probíhá jak mezi chlapci, tak mezi děvčaty. Cesta do velkého finále nebyla jednoduchá. Dívky absolvovaly několik kol, kde nesměly zaváhat, aby se dostaly na závěrečný turnaj.

„V 1. kole jsme měli volný los. Druhé kolo se hrálo ve Světlé nad Sázavou a podařilo se nám zvítězit jak nad „domácí“ školou, tak i nad gymnáziem z Chotěboře. Třetí kolo se hrálo v Jihlavě za účasti ZŠ Hustopeče, ZŠ Čáslav a ZŠ z Týna nad Vltavou. Ve všech 3 zápasech jsme zvítězili. 4. kolo bylo zároveň českým semifinále. O dvě postupová místa bojovaly holky naší školy, ZŠ Pardubice, ZŠ Plzeň a ZŠ Klenovice na Hané. Opět jsme nezaváhali, a postoupili tak do česko-slovenského superfinále,“chválí František Svoboda, ředitel školy.

Závěrečný turnaj 4 nejlepších týmů (dva z ČR a dva ze SR) se poprvé v historii odehrál na slovenské půdě, v Dubnici nad Váhom. Systém jen nastavený tak, aby finále bylo česko-slovenské, takže se jihlavské dívky  střetly s Klenovicemi na Hané o postup do zápasu o 1. místo. Zápas byl přehlídkou krásných branek a hlavně díky kapitánce Andree Holé jihlavská základní škola zvítězila 5:3 (Andrea Holá vsítila všechny branky týmu).

„Ve finále jsme se utkali s favorizovanou školou z Bardějova, která disponovala 11 fotbalistkami. Holky však předvedly vynikající týmový výkon a dokázaly zvítězit 2:0. Opět se trefila dvakrát Andrea Holá, která byla vyhlášena nejlepší hráčkou turnaje,“ dodává Svoboda.

Fotbal je týmová hra a jihlavské družstvo disponovalo třemi nadstandardními hráčkami – Andrea Holá, Aneta Tomanová  a Adéla Tomanová. S fotbalem měly zkušenost ještě tři dívky – Nela Šefčíková, Tereza Klvaňová a Tereza Lancová. Ostatní žákyně fotbal nikdy nehrály, ale skvěle doplnily celý tým a dokázaly se zlepšovat zápas od zápasu.

„Chtěl bych poděkovat všem hráčkám za skvělou reprezentaci školy a týmový výkon podložený výbornými individuálními výkony,“ řekl trenér a učitel Jonatan Hána.

„Kromě pohárů a medailí holky vyhrály čtyřenní zájezd do Monaca, kde mimo jiné proběhne trénink s legendou českého fotbalu – Janem Kollerem,“ uzavírá ředitel školy František Svoboda.

Vítězný tým: Tereza Lancová, Tereza Klvaňová, Andrea Holá (C), Aneta Tomanová, Adéla Tomanová, Nela Šefčíková, Lenka Pojezná, Natálie Dvořáková, Natálie Synková, Vanessa Pertlová, Natálie Nováková, Simona Kittlerová, Eliška Kuchyňová, Natálie Neradová, Tereza Vítková.

Trenéři: Jonatan Hána, Pavel Tvarůžek


Autoři | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky fotbal, dívky, vítězství, úspěch, medaile, ZŠ E. Rošického, Evžen Rošický, Coca-Cola, finále, Slovensko, Andrea Holá, fotbalový turnaj, František Svoboda, FC Vysočina Jihlava, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dívky ze ZŠ E. Rošického vyhrály mezinárodní fotbalový turnaj. Porazily dvě stovky škol | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.