Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Na Vysočině dál platí zákaz koupání v Sedlici, Trnávce, Kachličce a Ředkovci

Na Vysočině hygienici prodloužili zákazy koupání v přehradách Sedlice a Trnávka na Pelhřimovsku a v rybnících Kachlička a Ředkovec na Havlíčkobrodsku. Kvůli vysokému obsahu sinic ve vodě není vhodný ke koupání Domanínský rybník na Žďársku, zákaz koupání u něj ale vydaný není. Vyplývá to ze čtvrtečních údajů krajské hygienické stanice.

V nádrži Sedlice platí zákaz koupání od 15. srpna. Voda s teplotou 21 stupňů Celsia podle odborníků neodpovídá hygienickým požadavkům a hrozí akutní poškození zdraví. Je průhledná jen 20 centimetrů.

Obdobně vypadá i voda v Trnávce. Její teplota za týden klesla z 24 na 20 stupňů Celsia. Kvalita vody se ale nezlepšila. Zákaz koupání v ní na pláži Červená Řečice platí od 25. července. Od 8. srpna v ní hygienici zakázali koupání také v lokalitě Petračka.

Domanínský rybník na řece Bystřici má vodu zhoršenou od 8. srpna. Je v ní hodně sinic. Průhledná je asi 60 centimetrů a teplá přes 22 stupňů Celsia.

Hygienici na Vysočině pravidelně kontrolují 19 vodních ploch. K těm se zhoršenou vodou se vracejí častěji. Aktuálně zkontrolovali sedm rybníků a nádrží, kde měla voda minulý týden horší kvalitu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se souhlasem KHS Vysočina

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivan Ryant

No a tuhle vodu nevhodnou ke koupání pak pijou Pražáci...

Pátek, 30. srpna 2024, 07:06Odpovědět

Na Vysočině dál platí zákaz koupání v Sedlici, Trnávce, Kachličce a Ředkovci | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.