Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vyhrajte vstupenky na Země živitelku

PR článek

Země živitelka slaví padesátiny. 50. ročník mezinárodního agrosalonu Země živitelka začíná 22. srpna, tematicky se zaměří z velké části na oslavu jubilea. Země živitelka byla od svého samotného počátku nejnavštěvovanější (zemědělskou) výstavou v tehdejší Československé republice a je tomu tak i v současné době.

„Agrosalon Země živitelka letos slaví své padesáté výročí, což je významný milník nejen pro organizátory, ale také pro všechny návštěvníky a vystavovatele, kteří se za ta léta podíleli na jeho úspěchu. Tento prestižní veletrh se stal symbolem inovací, kvality a tradice v oblasti zemědělství a každoročně přitahuje tisíce návštěvníků. Díky některým expozicím budeme mít možnost porovnat i stroje, které byly novinkami na prvních národních výstavách, v kontrastu s dnešní moderní a výkonnou technikou,“ říká předseda představenstva Výstaviště České Budějovice Mojmír Severin.

Země živitelka prezentuje zemědělství napříč všemi jeho obory, vystaveny jsou novinky z oblasti zemědělské techniky, myslivosti, rybářství, potravinářství, chovu hospodářských zvířat, výzkumu a vzdělávání. Program je připraven pro odborníky i pro širokou veřejnost.

Rekordní stroje i rekordní počet zvířat

Na agrosalonu má pravidelně řada strojů a technologií svoji premiéru. Letos jsou to zejména světoví rekordmani: nejvýkonnější kombajn CR11, kterého je zatím vyrobeno pouhých 15 kusů, traktor roku 2024 - nejvýkonnější traktor s plynulou převodovkou, nejvýkonnější sklízecí řezačka nebo nejsilnější traktor současnosti.

Jihočeská beef show je specializovanou výstavou pro plemeno aberdeen angus a limousine a koná se ve dvouletých intervalech. Plemeno aberdeen angus a limousine doplní plemeno dexter, které je nejmenším evropským plemenem skotu. První den agrosalonu se návštěvníci můžou těšit na oblíbenou soutěž Živitelka speed shear – rychlostní střiž ovcí, v neděli proběhne tradiční Ovčácký den s národním šampionátem plemene zwartbles. Celkový počet zvířat na předvadišti i v kotcích přesáhne 300 kusů.

Smart farming

Letošní novinkou je odborný program agrosalonu Smart farming – nová éra zemědělství, kterému je věnována samostatná venkovní plocha se speciálním podiem a expozicemi vystavovatelů. Budou prezentovány moderní řešení pro zemědělství v rámci přednášek, diskuzních panelů a workshopů. Tematicky se Smart farming bude věnovat například autonomním strojům, dronům nebo využití AI v zemědělství.

Dětský zemědělský svět

Tradiční součástí Země živitelky je Dětský zemědělský svět. „V něm se ti nejmenší stávají farmáři a mají spoustu práce. Musí usušit seno, postarat se o farmu, zorat pole, stát se na chvíli včelařem, vymlátit a semlít obilí nebo soutěžit v řadě disciplín,“ uvádí tisková mluvčí Výstaviště Michaela Čeňková. Farmaření jistým způsobem rozvíjí um a dovednosti, učí děti poznávat nové, a přitom tak tradiční věci našich předků.  Na většině stanovišť dětského zemědělského světa jsou soutěže o skvělé ceny.

Návštěvnická soutěž o skvělé ceny

Každý, kdo navštíví živitelku, se může zúčastnit návštěvnické soutěže. Vedle informačního stánku u hlavní brány stačí vyplnit anketní lístek a vhodit do soutěžního boxu. Hlavní cenu - zahradní traktor CUB CADET XT1 OR95 v hodnotě 100 tisíc korun věnovala firma ELVA PROFI s.r.o. Další ceny věnovaly firmy AgrokomTech Bryss (přístroj Kärcher), Blokki (sleva na modulární dům), VITADEN s.r.o. (balíček vitamínů), inodo s.r.o. (dárkový potravinový balíček), BIOMAC s.r.o. (pelety a brikety), GOODPED, s.r.o. (poukaz na zapůjčení elektrického mopedu mopedixe) a vyhrát bude možné i dárkové předměty Země živitelka.

Oslava 50. výročí vyvrcholí oceněním významných osobností, které významnou měrou přispěly k rozvoji Výstaviště České Budějovice i agrosalonu Země živitelka. Návštěvníci budou moci zakoupit v infostáncích nový brand (trička, kšiltovky, hrnečky apod.) Země živitelka včetně limitované edice „50“. V prodeji bude i kniha Fenomén Výstaviště, která je vydána speciálně k letošnímu význačnému jubileu.

Země živitelka začíná na českobudějovickém Výstavišti každý den v 9 hodin. Vstupenky se dají koupit i online, a to se slevou v průběhu celého agrosalonu. Přijeďte na Země živitelku! Více informací na www.zemezivitelka.cz a FB Výstaviště České Budějovice.

Vyhrajte 2 vstupenky na Země živitelku

Kolik dnů trvá letošní 50. ročník agrosalonu Země živitelka?

Soutěž o vstupenky končí ve středu 21.8.2024 v 9:00 hodin

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhrajte vstupenky na Země živitelku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.