Počasí dnes29 °C, zítra26 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Peníze za lavičky kolem jerlínů nebyly z městské kasy, vysvětluje vedení Jihlavy

Pětice nových laviček pod jerlíny v „pokojíčku“ na náměstí vzbudila na sociálních sítích silnou vlnu emocí. Jihlavané kritizovali zejména cenu 380 tisíc korun, která jim připadala příliš vysoká.

Nejčastější reakce na facebooku byla, zda jsou ze zlata, lidé často viděli spojitost s vyšší daní z nemovitosti. „Opravdu pokojíček za všechny prachy, to nemá nikdo v republice. Ostudné, jak se v Jihlavě hospodaří s penězi,“ zlobila se například Jana Procházková.

Cenu si na kus sice každý přepočítal podle svého, všichni se ale shodli, že je to hodně. „Kdybyste zašli za Frantou do nejbližší vedlejší vesnice, udělá to i za flašku slivovice, že se nestydíte takovou cenou,“ radil třeba Tomáš Coufal radnici.

K situaci se tak vyjádřil primátor Petr Ryška (ODS + KDU-ČSL), když připomněl, že původně byly lavičky nepřiměřeně drahé, proto se na náměstí umístila jen jedna z pěti a on slíbil, že najde peníze jinde než v městské kase.

„To jsem splnil, zaplatil to soukromý partner a navíc jsme cenu lavičky výrazně snížili,“ sdělil Petr Ryška před pár dny. „Lavičky vychází na přibližně sedmdesát tisíc i s ukotvením, je to výrazně levnější, než původní nabídka,“ dodal a prozradil, že s financováním pomohla firma Bosch Powertrain.

Každý z pěti jerlínů na náměstí má nově kruhovou lavičku. Investice vyšla na 380 tisíc korun

Každý z pěti jerlínů na Masarykově náměstí nově obepíná kruhová lavička, která může posloužit k odpočinku nebo při čekání na MHD. V pondělí je tam nainstalovali pracovníci Služeb města Jihlava. Tato investice vyšla na 380 tisíc korun.

Na lavičkách mohou lidé mimo jiné čekat na městskou hromadnou dopravu, hned po instalaci si je lidé na náměstí oblíbili. „Místo s jerlíny a lavičkami je součástí plánované revitalizace Masarykova náměstí. Její začátek se předpokládá v roce 2026,“ uzavřela Lucie Maxová z magistrátu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek

Štítky jerlíny, pokojíček, lavičky, investice, peníze, Petr Ryška, Bosch Powertrain

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Peníze za lavičky kolem jerlínů nebyly z městské kasy, vysvětluje vedení Jihlavy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.