Počasí dnes22 °C, zítra18 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Každý z pěti jerlínů na náměstí má nově kruhovou lavičku. Investice vyšla na 380 tisíc korun

Každý z pěti jerlínů na Masarykově náměstí nově obepíná kruhová lavička, která může posloužit k odpočinku nebo při čekání na MHD. V pondělí je tam nainstalovali pracovníci Služeb města Jihlava. Tato investice vyšla na 380 tisíc korun.

Jihlavský pokojíček má vyměněné dva jerlíny. Ty staré napadla houbová choroba, musely proto pryč

V horní části jihlavského Masarykova náměstí, v prostoru před radnicí v takzvaném pokojíčku, jsou nyní dva nové jerlíny. Ty staré napadla houbová choroba, takzvaná fusarióza. Musely být proto v rámci reklamačního řízení vyměněny, a to bez placení.

Pětice jerlínů japonských zkrášluje pokojíček, tedy prostranství v horní části jihlavského náměstí před magistrátem, už bezmála dva roky. Doposud byla lavička kolem jediného z nich. „Tuto původní lavičku pracovníci Služeb města odmontovali a nově bude sloužit na dětském hřišti v areálu Český mlýn,“ uvedl Radim Tesař z odboru rozvoje města.

Od pondělí zdobí kruhová lavička každý z pěti stromů. „Jsou z tmavě hnědě lakované bukové překližky a jsou posazené na antracitové ocelové konstrukci,“ informoval tiskový mluvčí jihlavského magistrátu Radovan Daněk. 

Podle dřívějších informací z jihlavské radnice vybudování takzvaného pokojíčku stálo 3,4 milionu korun. Tato nová instalace vyšla podle informací z magistrátu na 380 tisíc korun.

Místo s jerlíny a lavičkami je součástí plánované revitalizace Masarykova náměstí. Její začátek se předpokládá v roce 2026. Podobná zátiší s lavičkami mají být v příštích letech na náměstí ještě dvě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky lavičky, náměstí, jerlín, strom, odpočinek, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Každý z pěti jerlínů na náměstí má nově kruhovou lavičku. Investice vyšla na 380 tisíc korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.