Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Snížením spotřeby energií přispějete charitě. E.ON rozjíždí projekt, který podpoří ohrožené skupiny obyvatel

Energetický gigant E.ON rozjíždí společně se třemi dobročinnými organizacemi projekt Energie pomáhají, který pomůže ohroženým skupinám obyvatel. Čím více elektřiny nebo plynu lidé ušetří, tím vyšší částku E.ON pošle vybraným charitativním organizacím. Celková částka by mohla podle tiskového mluvčího Romana Šperňáka dělat až 50 milionů korun.

„Za každou uspořenou kilowatthodinu plynu darujeme dobročinné organizaci vybrané zákazníkem 1,5 koruny, v elektřině pak dvě koruny. Navíc k tomu přidáme 100 korun za každé registrované odběrné místo, které se do kampaně zapojí. Předpokládáme, že společně s našimi zákazníky, bychom mohli našim charitativním partnerům rozdělit až padesát milionů korun na rychlou a efektivní pomoc lidem v nouzi,“ potvrzuje vedoucí oddělení inovací a strategie společnosti E.ON Energie Jana Hrabětová.

Zapojit se mohou všichni zákazníci, co jsou u E.ONu více než rok. „Pomůžeme tím skupinám, které pomoc nejvíce potřebují. Jsou to například senioři, lidé bez domova, neúplné rodiny a podobně. První příspěvky chceme posílat začátkem léta, někdy v červenci,“ dodává Hrabětová.

Samotná registrace do projektu je jednoduchá a zabere jen pár minut. „Je to víceméně na tři kliknutí,“ popisuje vedoucí Ratailu společnosti E.ON Energie Radek Fišer. Zákazníci se k pomoci šetřením přihlásí přes webové stránky společnosti, kde uvedou odběrné místo a také organizaci, které chtějí svým šetřením pomáhat. Částka, kterou E.ON následně odešle, bude vycházet z porovnání s loňskou spotřebou. Zákazníci si mohou při registraci do projektu vybrat, zda chtějí svým šetřením podpořit Charitu České republiky, SOS dětské vesničky nebo Nadaci Naše dítě.

Zdražování podle aktuálních statistik ohrožuje nejen seniory a samoživitele. Lidí, kteří hledají podporu u dobročinných organizací meziročně přibylo v Evropě o 40 procent, v tuzemsku v průměru o 25 procent.

„V dnešní době je mnoho klientů v nepříznivé situaci a státní dávky jim nepomůžou. V některých situacích dávkové systémy nefungují a je skutečně potřeba pomáhat jinak,“ říká manažerka advokační činnosti Charity Česká republika Iva Kuchyňková. V Česku přibylo nejvíce lidí s finančními potížemi koncem minulého roku. Velký nárůst pozorovala charita mezi seniory, těch, kteří už si nevědí rady, přibylo loni o polovinu. Největší, takřka stoprocentní nárůst případů lidí, kteří situaci nezvládají, eviduje charita u rodičů samoživitelů. O pomoc si dnes říkají také lidé, kteří pracují a nikdy asistenci dobročinných organizací nepotřebovali. „Je to alarmující,“ dodává Kuchyňková.

Právě zmíněných skupinám obyvatel by měl pomoci projekt Energie pomáhají. „V rámci projektu Energie pomáhají se nám podařilo propojit dvě pozitivní věci: Zákazníci energetickými úsporami šetří svoji peněženku a zároveň pomohou samoživitelkám, seniorům a dětem, kteří kvůli vysokým cenám energií a vysoké inflaci často nemají peníze ani na základní potřeby. Čím větší meziroční úspory zákazníci dosáhnou, tím více pošleme na pomoc ohroženým skupinám. Zajímavých částek bychom mohli dosáhnout třeba u domácností, které nově začaly využívat fotovoltaické elektrárny. Ale počítá se každá koruna, takže věřím, že se zapojí většina našich klientů,“ uzavírá Radek Fišer, podle kterého se do projektu jen během ledna přihlásila řada zákazníků.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky projekt, E.ON, energie, Česko, Jana Hrabětová, E.ON Energie, Evropa, chudoba, dobročinné organizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Snížením spotřeby energií přispějete charitě. E.ON rozjíždí projekt, který podpoří ohrožené skupiny obyvatel | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.