Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Obyvatelé Popic mají nové Oranžové hřiště. Kromě basketu si mohou zahrát třeba i tenis

Lidé v Jihlavě - Popicích mají zcela nový prostor pro sportování a trávení volného času. Otevřelo se tam sportoviště s umělým povrchem, které nahradí původní travnaté hřiště, které už bylo zastaralé a dosluhovalo.

„Nové víceúčelové hřiště poslouží na malou kopanou, tenis, volejbal, street basketball, součástí je tréninková stěna na tenis,“ řekl k novému sportovišti náměstek primátora Jaromír Kalina, který za vedení města drží nad obcí patronát, a popřál obyvatelům Popic, aby jim nové hřiště dobře a dlouho sloužilo. V rámci výstavby nového hřiště se udělal také nový plot a sítě, dodělávalo se i oplocení pro sousední dětské hřiště.  

„Nápad proměnit předchozí polotovar do dnešní podoby solidního prostoru pro volný čas se podařilo dotáhnout do konce, což nás těší. Dělali jsme si malý průzkum a velká většina obyvatel obce nové hřiště vítá,“ pochvaluje si za osadní výbor Popic Miloslav Cmunt.

ČTĚTE TAKÉ: Lidé v Popicích se mohou těšit na nové víceúčelové hřiště s umělým povrchem 

Na stavbu poskytla příspěvek Nadace ČEZ, podle níž nově upravené a rozšířené místo pro sportování a trávení volného času nese název Oranžové hřiště. „Jsme rádi, že se podařilo spojit energii osadního výboru, jihlavské radnice a naši. Hřiště vypadá opravdu moc pěkně, a také my přejeme všem uživatelům, ať jim slouží k jejich spokojenosti,“ uvedla zástupkyně Nadace ČEZ Jana Štefánková.

„Celkové náklady na vybudování Oranžového hřiště jsou asi 2,7 milionu korun, příspěvek 800 tisíc korun poskytla Nadace ČEZ. Dodavatelem se z výběrového řízení stala staroboleslavská firma Linhart,“ doplnil Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Popice, tenis, volný čas, Jihlava, radnice, ČEZ, Jaromír Kalina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Popic mají nové Oranžové hřiště. Kromě basketu si mohou zahrát třeba i  tenis | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.