Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Po dvou letech je zpět. V Jihlavě dnes startuje Vysočina fest, na bezpečnost dohlédne městská policie

Úderem dnešní 14. hodiny se návštěvníkům otevře areál letního kina v Jihlavě, kde se bude konat Vysočina fest. Ten potrvá tři dny a návštěvníci se mohou těšit na hudební vystoupení mnoha kapel.

„Jsem velmi rád, že se Jihlava už tento čtvrtek 7. července probudí do trochu rušného festivalového dne a naše letní kino se naplní a zažije opět chvíle plné hudby, zábavy i setkání. Letňák je prostě nejlepší scéna v České republice. Doufám, že se tam potkáme,“ řekl ke startu Vysočina festu náměstek jihlavské primátorky Vít Zeman. Na hlavní stage nazvané Město Jihlava během tří dnů vystoupí například skupiny Mirai, Wanastowi vjecy, Anna K., David Koller, Chinaski, Kapitán Demo nebo No Name.

Víkendová předpověď není zatím úplně příznivá, proto je pro návštěvníky připraven i stan města, kde v případě špatného počasí dostanou lidé pláštěnky. Těch je připraveno zhruba 500. „Náš stánek najdete hned u hlavního vchodu do areálu letního kina,“ uvedl mluvčí magistrátu Radovan Daněk. K prodeji tam pak budou podsedáky nebo trička.

Vysočina fest

První ročník Vysočina festu se konal v roce 2013. Festival se každým rokem setkává s velkým zájmem ze strany návštěvníků, kteří si užívají rozmanitost a bohatý program festivalu.

Jedním z hlavních taháků tohoto třídenního festivalu byla kapela z Anglie East 17. Ta ale do krajského města nakonec nepřijede. „Management kapely nám oznámil, že z technických důvodů musí zrušit celé turné a letos tak na Vysočina festu nevystoupí. Celý rok chystáme, plánujeme, ladíme a pilujeme program a … Najednou stojíme znovu na začátku. Jsme smutní, ale zároveň přesvědčení, že nastalou situaci vyřešíme, pořádně se s tím popereme a line up pro vás kvalitně vyladíme," informovali ve středu 6. července, tedy den před startem festivalu, organizátoři Vysočina festu na facebookových stránkách. 

V areálu letního kina, kde se bude festival konat, budou k vidění také městští policisté. Ti budou dohlížet na bezpečnost v okolí amfiterátru i okolí. Zvýšený počet se bude pohybovat také v ulicích města. „Pomáhat nám v tom bude kamerový systém,“ dodal šéf jihlavských strážníků Jan Frenc.

Vysočina fest se letos koná po nucené covidové pauze. Na třídenní festival se chystá také Jana Bošnjaková z Jihlavy, která je pravidelnou návštěvnicí. „Na festival se i letos moc těším, protože mám v létě ráda hudební fesťáky. Myslím, že tento jihlavský fesťak je super v tom, že je tu veliký výběr kapel, kdy si může vybrat téměř každý to, co má rád. Nejvíce se asi těším na Jeleny, Mirai, Davida Kollera, Pokáče, Mig 21 a Rybičky 48. Ještě budeme doufat, že vyjde aspoň trochu počasí," řekla redakci Drbny Jana Bošnjaková. 

Ohodnoť článek

Foto Vysočina fest | Zdroj Město Jihlava, Vysočina fest, kudyznudy.cz

Štítky festival, léto, hudba, kultura, Vysočina fest, amfiteátr, Jihlava, Kraj Vysočina, hudební skupina, letní kino, David Koller, Mirai, Anna K, hudební vystoupení, Česko, Wanastowi vjecy, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dvou letech je zpět. V Jihlavě dnes startuje Vysočina fest, na bezpečnost dohlédne městská policie | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.