Počasí dnes26 °C, zítra26 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Řidič trolejbusu v Jihlavě pomohl ženě, která upadla na přechodu. Zachoval se jako správný chlap, říká jedna z cestujících

Na jihlavský dopravní podnik dorazila poděkování od cestujících. Týkají se události, která se stala v pondělí 22. července dopoledne na trolejbusové lince G. Řidič Martin Kaláb poskytl první pomoc ženě, která upadla na přechodu v Žižkově ulici.

Zmíněný řidič dle vyjádření jedné z cestujících zastavil trolejbus, omluvil se cestujícím a přivolal lékařskou pomoc. Jak napsala další cestující, starí žena, která upadla na přechodu, ležela na zemi se zakrváceným obličejem. „Považujte si takových zaměstnanců!" vzkázala řediteli jihlavského dopravního podniku Radimu Rovnerovi cestující Eva Š. 


Poděkování obou cestujících uvádíme v plném znění. 

Dobrý den, pane řediteli,

chtěla bych touto cestou poděkovat Vašemu zaměstnanci, řidiči Dopravního podniku města Jihlavy panu Kalábovi, který dne 22. července 2024 na lince "G" u zastávky Fibichova kolem 10 hodiny poskytl první pomoc paní, která zkolabovala u přechodu v ulici Žižkova. Zastavil autobus, omluvil se cestujícím a zajistil RZS Kraje Vysočina a dále se o paní staral až do příjezdu zdravotníků. Veškerou činnost prováděl profesionálně, a proto bych mu za to chtěla poděkovat. 

S pozdravem Jana Č.

Dne 22. července 2024 jsem cestovala linkou G, číslo vozidla 10, odjezd z Masarykova náměstí kolem desáté hodiny. 

Na křižovatce Žižkova - Seifertova pomohl pan řidič starší paní, která upadla před přechodem a v dešti ležela se zakrváceným obličejem na zemi. 

Jediný pan Kaláb zastavil, omluvil se cestujícím, otřesenou paní postavil na nohy a zavolat sanitku. Zachoval se jako správný chlap, ve voze nikdo ani nemukl a všichni jsme jenom obdivně zírali.  Určitě děkuji za všechny spolucestující, kteří byli svědky události. 

Považujte si takových zaměstnanců!

S pozdravem Eva Š.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Daniela Drozdová | Zdroj Město Jihlava

Štítky trolejbus, pomoc, záchrana, žena, zranění, řidič, poděkování, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič trolejbusu v Jihlavě pomohl ženě, která upadla na přechodu. Zachoval se jako správný chlap, říká jedna z cestujících | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.