Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Několik dní po objížďce. Opravy v jihlavské ulici na Dolech omezí řidiče i cestující MHD

Maximálně šest dní se bude pracovat na opravě vozovky a také železničního přejezdu v jihlavské ulici Na Dolech. Práce, které budou zahájeny v pátek 18. srpna, přinesou omezení pro řidiče i cestující MHD.

Oprava bude zahájena v 7 hodin ráno, hotovo by mělo být nejpozději ve středu 23. srpna v 16 hodin. 

„V prostoru oprav dojde k úplné uzavírce silnice. Objízdná trasa v obou směrech povede ulicemi Na Dolech, Jiráskova, Fritzova, Havlíčkova, Pražská, Romana Havelky a Humpolecká," popisuje Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Zhruba desetiminutové zdržení 

Objízdná trasa, která bude obousměrná, měří, 4,5 kilometru a jak dodal Daněk, se započtením aktuálních zdržení na křižovatkách zabere jízda po ní v odpolední dopravní špičce kolem deseti minut.

Tudy povede objízdná trasa, zdroj: mapy.cz

Opravy omezí také cestující v MHD, konkrétně ty, kteří budou využívat autobusovou linku číslo 8 a trolejbusovou linku B, protože po dobu výluky vůbec nebude obsluhována zastávka „Strojírenská". „Kvůli délce objízdné trasy a hustotě dopravy je třeba počítat zejména na autobusové lince č. 8 se zpožďováním spojů," upozornil mluvčí Jihlavy. 

Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ) proto naplánoval několik opatření:

  • Autobusová linka 8 ve směru jízdy do obce Hybrálec zastaví na zastávce „Na Dolech", na které se otočí a po objízdné trase pojede na zastávku „Motorpal hala", ze které bude pokračovat do Hybrálce.
  • Autobusová linka 8 ve směru jízdy z obce Hybrálec zastaví na zastávce „Motorpal hala", ze které po objízdné trase pojede na zastávku „Na Dolech", pak již pojede po své standardní trase na zastávku „Masarykovo náměstí".
  • Pro trolejbusovou linku B bude konečnou a zároveň výchozí zastávkou zastávka „Na Dolech". Zastávky „Strojírenská" ani „Motorpal hala" nebudou po dobu výluky linkou B obsluhovány. Linka B bude ze zastávky „Na Dolech" vyjíždět dle svého platného jízdního řádu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči, mapy.cz

Štítky doprava, uzavírka, oprava, přejezd, omezení, Na Dolech, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Několik dní po objížďce. Opravy v jihlavské ulici na Dolech omezí řidiče i cestující MHD | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.