Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Na silnici mezi Starou Říši a osadu Kasárna nastoupí stavební dělníci. Podívejte se, kudy povedou objížďky

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) zahajuje v pondělí 17. července opravu silnice I/23 mezi Starou Říší a osadou Kasárna. Řidiči se musí nachystat na uzavírky ve dvou etapách.

Termíny obou etap 

Počínaje pondělkem až do 3. září řidiči neprojedou úsekem Stará Říše - Markvartice, v druhé etapě, konkrétně od 4. září do 31. října, bude uzavřený úsek Markvartice – okružní křižovatka Kasárna. 

Kudy povedou objížďky?

Pro směr na Třebíč bude objízdná trasa vedena jednosměrně ze Staré Říše po silnici II/407 po křižovatku se silnicí I/38 a dále po I/38. „Pro směr na Telč pro vozidla do 12t bude objízdná trasa vedena jednosměrně po silnici I/38 po křižovatku se silnicí II/410 v Želetavě – dále přes Jindřichovice, Zdeňkov až po křižovatku s II/407 v Nové Říši a odtud přes Bohuslavice do Staré Říše," sdělil za tým komunikace ŘSD Jiří Veselý. 

Pro směr Telč pro vozidla nad 12t bude objízdná trasa vedena jednosměrně od silnice II/410 po křižovatku s I/38 v Želetavě – dále po I/38 do křižovatky s komunikací III/4073 a odtud přes Svojkovice a Rozseč až po křižovatku se silnicí II/407 v Bohuslavicích směrem do Staré Říše. Vjezd do uzavřeného úseku bude umožněn vozidlům s povolením stavby.

„Délka úseku, který máme v plánu opravit, je přibližně 2,5 kilometru. Povrch vozovky zde totiž vykazuje značné opotřebení, proto ho odfrézujeme a vyměníme za nový," vysvětlil Veselý.  Opravy vyjdou na 41 milionů korun bez DPH, provede je společnost IMOS Brno, a.s.

ŘSD chce opravovaný úsek plně uvést do provozu během letošního listopadu. 

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky doprava, oprava, I/23, ŘSD, uzavírka, omezení, Stará Říše, Markvartice, Telč, Třebíč, Kasárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnici mezi Starou Říši a osadu Kasárna nastoupí stavební dělníci. Podívejte se, kudy povedou objížďky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.