Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

PŘEHLED: V Jihlavě dnes odstartovalo několik dopravních staveb. Které úseky jsou uzavřené a kudy po objížďce?

Řidiči v Jihlavě se teď během svého cestování musí obrnit trpělivostí. Dnešním dnem totiž začaly některé dopravní stavby, z nichž část pokračuje po zimní přestávce. Pojďme se nyní podívat, jakých míst se toto týká.

Vrchlického ulice

V blízkosti jihlavské nemocnice na Vrchlického ulici dneškem začala výstavba protilehlé zastávky ve směru do centra města, která má návštěvníkům zjednodušit cestu na urgentní příjem jihlavské nemocnice. „Realizace stavby začala loni na podzim a dokončena má být letos na jaře. U zastávek vznikne i nový přechod, kvůli kterému se musí zúžit vozovka na předepsaných šest metrů. Řidiči ulicí projedou sníženou rychlostí," upozorňuje Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Ve čtvrtek startuje oprava jihlavského přivaděče. Jak rekonstrukce omezí řidiče?

Od čtvrtka 10. března budou na jihlavském přivaděči, konkrétně na vytíženém úseku silnice I/38 mezi dálnicí D1 a mimoúrovňovou křižovatkou se silnicí III/03824 na ulici Romana Havelky, k vidění stavební dělníci. Ředitelství silnic a dálnic ČR v...

Červený Kříž

Dnes se také navázalo na přestavbu chodníku a dešťové kanalizace v Antonínově Dole – Červeném Kříži. Pro řidiče je zcela uzavřen průjezd hlavní silnicí na Červeném Kříži, a to až přibližně do poloviny června. „Objízdná trasa vede kolem průmyslové zóny po silnici I/38," dodává mluvčí Daněk. 

A na co všechno se obyvatelé mohou těšit? V rámci stavební akce bude vybudován chodník a veřejné osvětlení, zrekonstruována zastávka MHD a dokončena poslední část dešťové kanalizace. Zároveň dojde k rozšíření zpevněné krajnice komunikace směrem od Jihlavy a bude opravena část komunikace. Na podzim minulého roku byly provedeny dva ze tří úseků dešťové kanalizace a část veřejného osvětlení.

Více informací najdete na jihlava.cz/doprava, případně na facebookové stránce Doprava v Jihlavě.

Lidická kolonie

Na ulici Lidická kolonie probíhá od 14. března rekonstrukce plynovou a přípojek. Ulice je tak pro řidiče zcela uzavřena, a to do 14. července. „V souvislosti s uzavírkou bude v ulici Tylova změněn dopravní režim na obousměrný a bude zde vedena odbočka na Třebíč od Znojemské ulice," jmenuje dále mluvčí Daněk. 

5. května

Uzavřena je kvůli pracím na inženýrských sítích od 14. března také ulice 5. května. Objízdná trasa vede přes ulice Sokolovská, Zrzavého a Jungmanova a potrvá do 10. dubna.

Místo kostek beton, nová parkovací stání, oprava kanalizace. V jakých ulicích Jihlavy se bude letos pracovat?

Také letos se v Jihlavě bude opravovat kanalizace. Pracovat se bude konkrétně třeba v ulici Bří Čapků, kde budou dělníci měnit staré potrubí za nové. První část rekonstrukce se týká úseku od ulice Telečská po ulici Seifertova. Kromě oprav...

Pod Příkopem

Už od minulého týdne, konkrétně od 7. března, je kvůli opravě povrchu vozovky uzavřena ulice Pod Příkopem. Uzavírka potrvá až do 30. listopadu. Objízdná trasa vede přes ulici Seifertovu nebo U Koželuhů.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Ježkovy oči

Štítky doprava, oprava, objížďka, omezení, Jihlava, Červený kříž, Lékárenský komplex Jihlava, kanalizace, Antonínův Důl, dopravní stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: V Jihlavě dnes odstartovalo několik dopravních staveb. Které úseky jsou uzavřené a kudy po objížďce? | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.