Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zimní údržba komunikací v Jihlavě stála o čtyři miliony korun víc než před rokem

Prohrnování a sypání komunikací v krajské Jihlavě stálo poslední zimu skoro 8,5 milionu korun bez daně. Je to přibližně o čtyři miliony vyšší částka než o rok dřív, řekl mluvčí Služeb města Jihlavy Martin Málek. Protože se sněžení a mrazy vracely i v dubnu, musela městská firma přerušit jarní čištění ulic.

„Zimní údržba začala už v říjnu a trvala až do poloviny dubna. Dalo by se říci, že zimní období trvalo bezmála sedm měsíců," řekl Martin Málek. Doznívající zimní počasí několikrát narušilo blokové čištění komunikací, které začalo v březnu. „To, co jsme nestihli uklidit kvůli tomu, že jsme najeli zpátky na zimní údržbu, tak k tomu se vrátíme poslední týden v květnu," řekl.

Služby padesátitisícové Jihlavy poslední zimu udržovaly 230 kilometrů silnic a 170 kilometrů chodníků. V součtu na ně použily 1078 tun posypové soli, 983 tun písku a drti a 810 hektolitrů solanky. Nejvíc posypu se spotřebovalo v lednu. „Náročné byly zejména výkyvy teplot a náhlé změny počasí, takže se často během zimy na mnoha místech tvořily ledovky," uvedl Málek.

Na ruční čištění schodů, přechodů pro chodce a cest, které nešlo udržovat pomocí strojů, bylo připraveno nastoupit až 30 lidí. Ve druhé polovině zimy z nich bylo až 15 nakažených covidem-19 nebo v karanténě a venku museli podle mluvčího vypomáhat lidé z jiných divizí městské firmy. Koncem března se zase zvýšená nemocnost týkala osádek Služeb města Jihlavy, které zajišťují svážení odpadu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Služby města Jihlavy / Facebook

Štítky silnice, správa, údržba, zima, Jihlava, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní údržba komunikací v Jihlavě stála o čtyři miliony korun víc než před rokem | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.