Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Žďár chce zlepšit zázemí kempu. Recepce není reprezentativní, vypadá jak novinový stánek, říká starosta

Žďárská radnice se chystá zlepšit zázemí kempu u vodní nádrže Pilská, který spravuje městská příspěvková organizace Sportis. Připravuje stavbu víceúčelového objektu se zelenou střechou a terasou, který nahradí nynější recepci. Nové odpočinkové místo bude kromě ubytovaných v kempu sloužit také turistům a cyklistům, uvedl starosta Martin Mrkos (STAN, za Žďár-živé město).

Na projekt zhruba za 1,8 milionu korun požádá město o dotaci v programu ministerstva pro místní rozvoj na podporu cestovního ruchu. Podle starosty to je jeden z prvních kroků, jak zlepšit kvalitu kempu. „Jak se ukazuje z dat, tak zájem o kempování roste," uvedl Martin Mrkos. Vloni se v kempu podle informací z radnice vystřídalo 10100 návštěvníků a o rok dříve 9200.

Recepce u kempu teď podle starosty není moc reprezentativní, připomíná spíš novinový stánek. V novém objektu bude kromě recepce informační kancelář, bude tam odpočinková terasa a místo pro zaparkování kol a koloběžek. Upravené bude také okolí.

Od května do konce září 

Kemp s třemi desítkami chatek a 300 místy pro stany a karavany u padesátihektarové vodní nádrže je v provozu od května do konce září. Za kempem jsou rozlehlé lesy, na druhé straně vodní plochy je městský areál s hřišti a lanovými prolézačkami, kolem vede cyklostezka. V nádrži se dá koupat, jezdí k ní také rybáři.

Blízko pilské nádrže je zámek a poutní areál Zelená hora, který patří mezi památky UNESCO. Kostel svatého Jana Nepomuckého na Zelené hoře si podle údajů destinační kanceláře Koruna Vysočiny loni prohlédlo 41 tisíc lidí, žďárský zámek přivítal 45 tisíc návštěvníků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vysocina.eu

Štítky ČR, rekreace, správa, příroda, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žďár chce zlepšit zázemí kempu. Recepce není reprezentativní, vypadá jak novinový stánek, říká starosta | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.