Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Třebíč chystá stavbu nové tělocvičny. Měla by stát 31 milionů korun

Třebíč připravuje přístavbu nové tělocvičny Základní školy Týnská za 31 milionů korun. Současná tělocvična je v nevyhovujícím technickém stavu a nestačí ani kapacitně. Podle starosty města Pavla Pacala (Pro Třebíč) má přístavba už dva roky stavební povolení, stavbu by chtělo město hradit z dotace z Národní sportovní agentury.

„Je pro nás obtížné realizovat výuku tělesné výchovy v moderních intencích ve stávajících prostorech. Nová tělocvična je pro nás poměrně zásadní záležitost," řekl ředitel školy Petr Volf. Už teď podle něho škola tělocvičnu využívá ze sta procent, není v ní prostor pro případ růstu počtu žáků, kterých má teď škola 450.

Přístavba bude s původní tělocvičnou propojená, zároveň ale bude moci fungovat jako samostatný prostor pro cvičení. Modernizovat se bude podle ředitele školy i prostor původní tělocvičny, v jejím zázemí přibudou bezbariérové toalety a sprchy.

Pokud bude město s žádostí o dotaci úspěšné, může získat až 70 procent nákladů, z vlastního rozpočtu by tak hradilo asi devět milionů korun. Projektová dokumentace přístavby, kterou radnice zadala v roce 2018, vyšla asi na 637 tisíc korun. Vedle přístavby je součástí projektu i parkoviště a cesta. Vyplývá to z informací na webu města.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Onemadis/pixabay

Štítky tělocvična, správa, stavby, školy, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíč chystá stavbu nové tělocvičny. Měla by stát 31 milionů korun | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.