Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ministerstvo prodává majetek na Vysočině. Je libo vojenský úkryt nebo pozemek v Rančířově?

Ministerstvo obrany zájemcům nabízí již nepotřebný nemovitý majetek, tři aktuální nabídky se týkají také Kraje Vysočina. Zájemci mají na výběr buď ze dvou volně přístupných pozemků nebo je k mání železobetonový vojenský úkryt.

Ministerstvo obrany na svém webu dává do prodeje dva volně přístupné pozemky na cvičišti v Rančířově, konkrétně jde o pozemky  p.č. 485/4 a p.č. 485/5 v katastrálním území Pístov u Jihlavy. Podle dostupných informací jde o dva volně přístupné pozemky, které leží zhruba dva kilometry od jižního okraje města Jihlava a svoji jižní stranou tvoří hranici s katastrálním územím Rančířov. Jejich celistvá protáhlá linie v délce přes 300 metrů při šíři cca 30 metrů je přerušena úzkým pozemkem ve vlastnictví města Jihlava, po kterém je na oba pozemky možný přístup z veřejné komunikace. Na pozemcích porostlých převážně náletovými dřevinami se vyskytuje ohrožený druh byliny (vemeník dvoulistý), který je nutný při využívání pozemků respektovat.

Celková výměra pozemků je 0,87 hektarů. Minimální kupní cena je 590 tisíc korun. 

Na Třebíčsku je k mání železobetonový úkryt, ten se nachází na katastrálním území obce Valeč u Hrotovic. Podle inzerátu jde o železobetonový montovaný podzemní objekt tvořený vstupní chodbou a místností nepravidelného obdélníkového tvaru na pozemcích p.p.č. 639/2 a p.p.č. 640 v k.ú. Valeč u Hrotovic, které nejsou ve vlastnictví prodávajícího a které nejsou součástí koupě. Objekt je situován v nezastavěném území v lokalitě Valečský kopec. Minimální kupní cena je stanovena na 88 170 korun. 

Objekty bývalého pohraničního opevnění 

Ministerstvo obrany má ve své nabídce řadu lukrativních pozemků a vojenských bunkrů. „Ministerstvo obrany nabízí celkem 23 nemovitostí s minimální požadovanou kupní cenou dosahující v souhrnu 1,3 milionů korun. Nabídka i tentokráte zahrnuje velmi žádané objekty bývalého pohraničního opevnění. Jedná se 17 menších řopíků, z nichž devět je na prodej zcela poprvé. Plánovaný termín zveřejnění letos již poslední nabídky nemovitostí je 2. listopadu 2021," uvedl Jiří Caletka z tiskového oddělení ministerstva obrany. 

Všechny aktuální nabídky zájemci najdou na webu ministerstva obrany, a to včetně fotografií, všech potřebných informací a konceptů kupních smluv.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ministerstvo obrany (redakčně upraveno)

Štítky majetek, ministerstvo, obrany, nabídka, prodej, armáda, pozemky, objekt, pozemek, Kraj Vysočina, ministerstvo obrany, Rančířov, Jihlava, katastrální území, Hrotovice, Valeč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministerstvo prodává majetek na Vysočině. Je libo vojenský úkryt nebo pozemek v Rančířově? | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.