Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Jihlavská nemocnice se teď stará o 48 pacientů s covidem. Do péče se zapojí čtyři vojáci

Také do péče o pacienty s onemocněním covid-19 v Nemocnici Jihlava se zapojí vojáci. Konkrétně budou na jednotce intenzivní péče a na anesteziologicko-resuscitačním oddělení pracovat jako sanitáři, řekla mluvčí Nemocnice Jihlava Monika Zachrlová.

„Budou pomáhat s převozy či manipulací s pacienty, je to velká pomoc, přece jen, většina sester jsou ženy," řekla mluvčí Monika Zachrlová.

Kraj Vysočina už dřív oznámil, že armáda bude pomáhat i v nemocnicích v Havlíčkově Brodě a Třebíči, podle mluvčí nemocnic tam ale zatím není nástup vojáků potvrzen. 

Dvě nemocnice na Vysočině požádaly o pomoc armádu. Vojáci se zapojí do odběrů i do chodu na oddělení

Dvě z pěti nemocnic v Kraji Vysočina v pondělí 15. listopadu oficiální cestou požádaly o výpomoc Armádu ČR. Nemocnice Třebíč nutně potřebuje dvě osoby do odběrového stanu, Nemocnice Havlíčkův Brod si vyžádala dvě osoby do odběrového stanu a deset...

Armáda k dnešnímu dni pomáhá kvůli koronavirové pandemii po celé ČR v 18 nemocnicích a sociálních zařízeních, do pondělí nastoupí do dalších 15. „Eviduje zároveň desítky žádostí o výpomoc," řekla dnes mluvčí generálního štábu Magdalena Dvořáková.

Jihlavská nemocnice se nyní stará o 48 pacientů s covidem-19, čtyři z nich jsou na JIP a čtyři na ARO. Nemocnice má přes 1600 pracovníků, většina z nich je očkovaná. S nemoci se léčí 33 pracovníků.

Na začátku tohoto týdne jihlavská nemocnice informovala o tom, že bude omezovat neakutní péči. Do konce roku je zrušená jedna neurologická a jedna ortopedická ambulance. Pacienty, kteří mají naplánovanou operaci, bude zařízení telefonicky kontaktovat. 

Nemocnice v Jihlavě omezuje neakutní péči. Do konce roku jsou zrušeny dvě ambulance

Nemocnice Jihlava kvůli nepříznivé epidemiologické situaci v souvislosti se šířením onemocnění covid-19 omezuje neakutní péči. Důvodem tohoto opatření je také velký počet hospitalizovaných pacientů s touto nemocí.

Armáda už jihlavské nemocnici letos pomáhala. Osm vojáků z vojenské policie v Táboře nastoupilo 8. ledna.

Je to neskutečně namáhavé, zdravotníci mají můj obdiv, říká voják vypomáhající v jihlavské nemocnici

Patřil mezi osm povolaných vojáků, kteří do čtvrtka pomáhali v jihlavské nemocnici, jejíž zdravotnický personál byl zkraje ledna rozsáhle zasažen nákazou covid-19. Kapitán Václav Paletář, toho času už v povinné karanténě, v rozhovoru pro...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky nemocnice, armáda, covid, koronavirus, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, pacient, COVID-19, Nemocnice Havlíčkův Brod, Magdalena Dvořáková, Česko, Kraj Vysočina, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská nemocnice se teď stará o 48 pacientů s covidem. Do péče se zapojí čtyři vojáci | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.