Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V našem kraji je 133 potvrzených případů koronaviru. Přibudou další odběrná místa

Hygienici od dnešního rána potvrdili dalších pět nákaz onemocněním Covid-19, a to na Havlíčkobrodsku. Vysočina tak má celkem 133 potvrzených nemocných.

Nejvíc nemocných, 67, je na Havlíčkobrodsku, nejméně na Pelhřimovsku, kde je jeden pacient s potvrzenou diagnózou nemoci covid-19. Na Žďársku je 33 případů, na Třebíčsku 22 a na Jihlavsku deset. Z Jihlavska je také zatím jediný vyléčený v kraji. Dva lidé v souvislosti s koronavirem zemřeli.

V obou případech šlo o klienty domova pro seniory v Břevnici na Havlíčkobrodsku. Ten je již přes týden v karanténě, na místě jsou personálu „k ruce“ třeba profesionální hasiči nebo několik mediků.

V domově důchodců Břevnice zasaženém virem chtějí pomoci i medici

V domově důchodců v Břevnici u Havlíčkova Brodu, kde koncem minulého týdne prokázaly testy nákazu koronavirem u většiny klientů a části personálu, postupně nastupují další posily. Dnes přibyly dvě pečovatelky a ředitelka domova Hana Hlaváčková se...

Nákazu na Vysočině testuje výjezdová skupina záchranářů a nemocnice v Třebíči, Jihlavě a Havlíčkově Brodě na pevných stanovištích u nemocnic. Kraj připravuje další dvě odběrová stanoviště v nemocnicích v Pelhřimově a v Novém Městě na Moravě. „Celkové kapacity našich odběrových míst se tak posunou až k tisícovce odebraných vzorků týdně," uvedl hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD) po dnešním jednání krizového štábu kraje.

Profesionální hasiči z Havlíčkova Brodu mají za sebou část první směny v Domově se zvláštním režimem v Břevnici. Tříčlenná směna příslušníků bude sloužit do zítřejší sedmé hodiny ranní, pak ji vystřídá směna další.

Nemocnice dostanou tento týden další testovací sady. Podle mluvčí Kraje Vysočina Jitky Svatošové jich v neděli na Vysočinu přišlo 1000, postupně budou rozděleny mezi všechna odběrová místa a zdravotní záchranou službu.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 67
Jihlavsko 10
Pelhřimovsko 1
Třebíčsko 22
Žďársko 33
Celkem 133

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 6. dubna 2020 18:15 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky koronavirus, nákaza, COVID-19, Vysočina, hygienici, odběr, Kraj Vysočina, okres Havlíčkův Brod, okres Jihlava, okres Žďár nad Sázavou, okres Pelhřimov, okres Třebíč, Nemocnice Třebíč, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Jiří Běhounek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V našem kraji je 133 potvrzených případů koronaviru. Přibudou další odběrná místa | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.