Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nálada v domově je dobrá, personál je k nám laskavý, vzkazuje z Břevnice velitel hasičů dnešní směny

, aktualizováno 31. března 2020, 19:40

Profesionální hasiči z Havlíčkova Brodu mají za sebou část první směny v Domově se zvláštním režimem v Břevnici. Tříčlenná směna příslušníků bude sloužit do zítřejší sedmé hodiny ranní, pak ji vystřídá směna další.

„V průběhu rána a dopoledne jsme dezinfikovali vnitřní prostory domova, odnášeli jsme špinavé prádlo a přinášeli do domova prádlo čisté. V poledne jsme personálu domova pomáhali s roznosem stravy. Naše pomoc v domově je čistě nezdravotnická. Děláme opravdu vše potřebné, abychom odlevili personálu a ten se mohl plně věnovat zdravotnickým věcem a péči o klienty“, říká k práci hasičů velitel dnešní směny Roman Popík.

Odpoledne se pak náplň hasičů moc nezměnila. Opět dezinfikovali prostory domova a pomáhali roznášet večeře. „Nálada v domově je s přihlédnutím k dané situaci dobrá. Personál je usměvavý a k nám i ke klientům velice laskavý. Odvádějí naprosto profesionální práci. Trošku jsme se obávali toho, jak nás klienti domova přijmou. Vše ale probíhalo perfektně. Zatím se nevyskytl žádný problém,“ podotkl velitel Popík.

Armáda nepomůže, nastoupit proto museli hasiči 

Domov v Břevnici je zařízení se zvláštním režimem, stará se o lidi s demencemi. Je součástí havlíčkobrodského domova pro seniory, který je spravovaný krajem.

Do sobotního večera se potvrdila nákaza u 20 klientů a šesti jeho pracovníků. Na základě výsledků dalších testů se počet nakažených z řad personálu zvýšil na devět, řekla ředitelka protiepidemického odboru krajské hygieny Alena Dvořáková. Jedna z nakažených klientek domova v neděli 29. března zemřela. Bylo jí 77 let. 

Po neúspěšném vyjednávání hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka s Armádou ČR vyšli hasiči vstříc, a zareagovali tak na požadavek hejtmana. Vždy tři profesionální hasiči budou v břevnickém domově k dispozici zdravotnickému personálu a klientům, a to v nepřetržité službě. Směny se budou střídat po 24 hodinách.

Armáda v břevnickém domově nepomůže. Nastoupí proto profesionální hasiči

Profesionální hasiči z Vysočiny budou od zítřejší 7. hodiny pomáhat v Domově se zvláštním režimem v Břevnici na Havlíčkobrodsku. Ten se po nákaze koronavirem ocitl na dva týdny v karanténě.

Ohodnoť článek

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky Břevnice, pomoc, hasiči, koronavirus, směna, domov, Havlíčkův Brod, Alena Dvořáková, Jiří Běhounek, Armáda České republiky, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nálada v domově je dobrá, personál je k nám laskavý, vzkazuje z Břevnice velitel hasičů dnešní směny | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.