Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rok 2023 na Drbně: Příběh dvou žen na vozíku, tragická úmrtí, burleska v Třebíči, vánoční sněhová kalamita

Rok 2023 bude za pár hodin minulostí. Jaký byl z pohledu čtenářů Jihlavské Drbny? Nejčtenější témata se v jednotlivých měsících dost lišila. Ne vždy šlo o černou kroniku. Naše čtenáře hodně zaujaly třeba i různé lidské příběhy. Pojďme si měsíc po měsíci projít témata, která byla pro naše čtenáře nejatraktivnější.

Leden

Na začátku roku 2023 s našimi čtenáři nejvíce pohnul příběh zdravotní sestřičky Soni ze Světlé nad Sázavou, která po operaci ochrnula a skončila na invalidním vozíku. Je velká bojovnice a ráda by se znovu postavila na nohy. Jak sama říká, jejím největším motorem jsou její děti. 

Únor

Dvanáct dní probíhalo rozsáhlé pátrání po sedmnáctiletém chlapci z Pelhřimovska. Příběh měl nakonec tragický konec - mladý muž byl nalezený bez známek života. Toto byl vůbec nejčtenější článek za celý rok 2023.  

Březen

17. únor 2022. Den, na který určitě nikdy nezapomene Petra Baštová z Jihlavy. Během pár vteřin se totiž její život zcela změnil. Kvůli zdánlivě nevinné aktivitě se zcela nepřipravená ocitla na invalidním vozíku. Řada věcí se u ní změnila, musela opustit svoji milovanou práci, přibyli noví přátelé, nové zkušenosti. Příběh této mladé ženy již několik měsíců sledujeme. A právě u příležitosti tohoto jejího ročního „výročí“ jsme Petru opět vyzpovídali, protože její příběh zaujal řadu našich čtenářů. 

Duben

K vážné dopravní nehodě vyjížděli policisté v pondělí 10. dubna krátce po třinácté hodině. Havárie se stala na silnici II/523 na ulici Dvořákova v Jihlavě na přechodu pro chodce. Řidič Multivanu tam ve vysoké rychlosti srazil dvojici - muže a ženu, která vezla kočárek.

Květen 

Během května byl nejvíce čteným článkem ten, který informoval o jedné z uličních tabulek, na které je řadu let pravopisná chyba - konkrétně jde o ulici Bří Čapků. Na chybu jsme po konzultaci s Ústavem pro jazyk český Akademie věd České republiky upozornili jihlavskou radnici.  

Vysočina v roce 2023: Kdo nás navždy opustil? Vzpomínali jsme na zpěvačku, legendy hokeje i známého zoologa

Rok 2023 se nezadržitelně blíží do svého konce, a my si již brzy začneme zvykat na nový letopočet. V roce 2023 zemřela řada známých osobností, které jsou navždy spjaty s Krajem Vysočina nebo se zde narodily. Pojďme ještě jednou zavzpomínat na...

Červen

Velký poprask v červnu vyvolalo vystoupení burlesky na jedné z akcí v Třebíči. Ta na závěr svého podvečerního čísla odhodila podprsenku a dala na odiv svoje prsa nejen dospělým, ale i desítkám přihlížejících dětí. To zejména na sociálních sítích způsobilo nebývalý poprask. A pořadatel akce se následně za všechno omluvil.  Tento článek získal, co se celoroční čtenosti týče, třetí místo. 

Červenec

Nejčtenějším tématem v červenci byla tragická nehoda, která se stala na silnici I/38. Muž v náklaďáku se otáčel u odbočky na Antonínův Důl a střetl se s dodávkou na hlavní. Její řidič, bohužel, na místě zemřel.

Srpen

Škodu za celkem 170 tisíc korun způsobil osmnáctiletý řidič traktoru, který nezvládl průjezd zatáčkou v Divišově na Žďársku. Z převráceného návěsu se vysypalo 16 tun pšenice, poškozen byl i přilehlý dům s vybavením.

Září

Hodně rozčarování jsou obyvatelé bytového domu Kainarova 73 z kvality práce a následné komunikace ze strany DIXIT Consulting, která na zmíněné adrese nemovitost stavěla. Za poslední dva roky tam už ve čtyřech bytech spadla stropní omítka o hmotnosti několika desítek kilogramů a jen zázrakem se zatím nikomu nic nestalo. Firma celou věc příliš nekomunikuje a spíše bagatelizuje. 

Říjen

O velmi smutné události jsme museli informovat během října. Jednalo se o sedmnáctiletou dívku z obce na Jihlavsku, která odešla ze svého domova a nikomu se neozvývala. Nakonec byla nalezená mrtvá, vyšetřování ukázalo, že na smrti dívky neměla podíl žádná další osoba. Šlo zároveň o druhý nejčtenější článek za celý rok 2023. 

Listopad

Ke kuriózní, ale dost možná nebezpečné situaci došlo zpočátku listopadu u jednoho supermarketu v Moravských Budějovicích. K jednomu ze zaparkovaných aut byla po několik dní z dostupné zásuvky vyvedena prodlužovačka, a to přímo nad plastovými částmi vozíků a nechráněně přes železný rošt před vchodem do prodejny. Prodlužovačka zajišťovala chod přímotopu v autě dvou nočních hlídačů obchodu. 

Prosinec

V uplynulém měsíci se nejvíce četl článek imformující o novém přívalu sněhu, který na Vysočině způsobil velkou kalamitu. 23. prosince kolabovala doprava, problémy byly nejen na dálnici D1, řada úseků byla nesjízdná. V Humpolci spadl na muže strom.  

Ohodnoť článek

Foto koláž Drbny (pomocprosestricku.cz, Petra Baštová, Milada Svobodová, Policie ČR)

Štítky přehled, rok, 2023, článek, téma, čtenost, čtenář, statistika, web, Jihlavská Drbna

Rok 2023 na Drbně: Příběh dvou žen na vozíku, tragická úmrtí, burleska v Třebíči, vánoční sněhová kalamita | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.