Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vysočina v roce 2023: Kdo nás navždy opustil? Vzpomínali jsme na zpěvačku, legendy hokeje i známého zoologa

Rok 2023 se nezadržitelně blíží do svého konce, a my si již brzy začneme zvykat na nový letopočet. V roce 2023 zemřela řada známých osobností, které jsou navždy spjaty s Krajem Vysočina nebo se zde narodily. Pojďme ještě jednou zavzpomínat na slavné ženy a muže, osoby, které nás v uplynulých měsících navždy opustily.

Hned na začátku roku jsme informovali o úmrtí zpěvačky Nadi Urbánkové. Zemřela v 83 letech po komplikacích s rakovinou a covidem. Pětinásobná držitelka Zlatého Slavíka v posledních letech pobývala na Vysočině, spojená je se želivským klášterem.

Zemřela zpěvačka Naďa Urbánková. Bylo jí 83 let

Po komplikacích s rakovinou a covidem zemřela v pátek večer zpěvačka Naďa Urbánková. Pětinásobné držitelce Zlatého Slavíka bylo 83 let .

V polovině dubna naši zemi obletěla zpráva o úmrtí někdejší investigativní novinářky a bývalé poslankyně za hnutí ANO Jany Lorencové. Tato rodačka z Třebíčska zemřela v 83 letech v ostravské fakultní nemocnici.

Ve věku 83 let zemřela novinářka a bývalá poslankyně Jana Lorencová. Ocenil ji i bývalý prezident Zeman

V ostravské fakultní nemocnici zemřela ve čtvrtek někdejší investigativní novinářka a bývalá poslankyně za hnutí ANO Jana Lorencová. Rodačce z Třebíčska bylo 83 let. Informaci o úmrtí potvrdila mluvčí ostravské pobočky České televize Jana...

Na začátku letošního května v pouhých 58 letech zemřel legendární hokejista Petr Klíma, který v jihlavské Dukle během sezon 1983/84 a 84/85 vybojoval dva československé tituly. Klíma velmi úspěšně působil také třináct let v NHL, kde v sezoně 1989/90 vybojoval v dresu Edmonton Oilers Stanley Cup.

Ve věku 58 let zemřel legendární Petr Klíma, v dresu Dukly oslavil dva mistrovské tituly

Český hokej ve čtvrtek zasáhla smutná zpráva. V pouhých 58 letech zemřel legendární hokejista Petr Klíma, který v Dukle během sezon 1983/84 a 84/85 vybojoval dva československé tituly. Klíma velmi úspěšně působil také třináct let v NHL, kde v...

Hokeje se týkala i další smutná zpráva, kterou jsme publikovali koncem července. Ve věku 87 let zemřel Stanislav Neveselý, jedna z největších osobností jihlavského a československého hokeje. Z dvanácti titulů, které jihlavská Dukla historicky získala, se podílel na jedenácti z nich. 

Smutná hokejová zpráva. Zemřel Stanislav Neveselý, trenérská ikona dovedla Duklu k jedenácti titulům

Ve věku 87 let zemřel v pondělí Stanislav Neveselý, jedna z největších osobností jihlavského a československého hokeje. Z dvanácti titulů, které Dukla historicky získala, se podílel na jedenácti z nich. Smutnou zprávu jako první přinesl server...

Na začátku července zemřela dvaašedesátiletá Marie Stejskalová, která byla mezi lety 2010 - 2014 jihlavskou zastupitelkou. Lidé ji mohli znát i coby členku Komise pro občanské záležitosti na jihlavském magistrátu, kde byla součástí vítání nových občánků.

Zemřela bývalá jihlavská zastupitelka Marie Stejskalová, lidé ji mohli znát i z vítání občánků. Bylo jí 62 let

Ve věku 62 let zemřela Marie Stejskalová, která byla mezi lety 2010 - 2014 jihlavskou zastupitelkou. Lidé ji mohli znát i coby členku Komise pro občanské záležitosti na jihlavském magistrátu.

V letošním roce, konkrétně v prvním zářijovém týdnu, navždy odešel i dvaasedmdesátiletý právník Jan Ševčík, jenž byl součástí jihlavského zastupitelstva. Konkrétně v letech 1994-2014.

Smutná zpráva z jihlavské radnice. Zemřel exzastupitel Jan Ševčík, byl u zrodu Kraje Vysočina v roce 2000

Z jihlavské radnice přišla smutná zpráva. Informuje o úmrtí dvaasedmdesátiletého právníka Jana Ševčíka, který byl součástí jihlavského zastupitelstva. Konkrétně v letech 1994-2014.

Miloval Afriku, podlehl malárii. Řeč je o známém zoologovi Aleši Tomanovi, který byl dlouholetým zaměstnancem jihlavské zoo. Podle dostupných informací sedmašedesátiletý zoolog, jenž se živil i jako průvodce afrických expedic, podlehl infekční nemoci malárii.

Miloval Afriku, podlehl malárii. Na zemřelého zoologa Aleše Tomana vzpomínají nejen jihlavské osobnosti

Nejen Vysočinu zasáhla smutná zpráva o úmrtí známého zoologa Aleše Tomana, který byl pověstný svou láskou k Africe. Podle dostupných informací sedmašedesátiletý zoolog, jenž se živil i jako průvodce afrických expedic, podlehl infekční nemoci...

V září kulturní scénu navždy opustil bývalý ředitel jihlavského Horáckého divadla Miloš Stránský. Bylo mu 85 let.

Kulturní scénu navždy opustil bývalý ředitel Horáckého divadla Miloš Stránský. Bylo mu 85 let

Jihlavské Horácké divadlo dnes v podvečer informovalo o úmrtí divadelníka, herce, režiséra a v neposlední řadě divadelního ředitele Miloše Stránského. Zemřel v 85 letech po dlouhé nemoci.

Českou kulturní a hudební scénu zasáhla nečekaná rána. Na konci listopadu ve věku 55 let těžké nemoci podlehl Pavel Kloupar, zakladatel Sázavafestu, jednoho z nejvýznamnějších hudebních festivalů na Vysočině.

Ve věku 55 let zemřel Pavel Kloupar, zakladatel hudebního festivalu Sázavafest

Českou kulturní a hudební scénu zasáhla nečekaná rána. Ve věku 55 let ve čtvrtek těžké nemoci podlehl Pavel Kloupar, zakladatel Sázavafestu, jednoho z nejvýznamnějších hudebních festivalů na Vysočině.

Jihlavské Horácké divadlo na konci listopadu informovalo o úmrtí dlouholetého kolegy Jiřího Kašíka, který zde působil jako jevištní mistr. Na jediné profesionální divadelní scéně na Vysočině Kašík pracoval 50 let. Zemřel v 72 letech.

Jihlavské divadlo vzpomíná. Ve věku 72 let zemřel jevištní mistr Jiří „Káša“ Kašík

Jihlavské Horácké divadlo dnes informovalo o úmrtí dlouholetého kolegy Jiřího Kašíka, který zde působil jako jevištní mistr. Na jediné profesionální divadelní scéně na Vysočině Kašík pracoval 50 let.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto koláž Drbny (Facebook Jany Lorencové, Horácké divadlo, Zoo Plzeň, Jana Fabiánová)

Štítky Vysočina v roce 2023: Kdo nás navždy opustil? Vzpomínali jsme na zpěvačku, legendy hokeje i zoologa

Vysočina v roce 2023: Kdo nás navždy opustil? Vzpomínali jsme na zpěvačku, legendy hokeje i známého zoologa | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.