Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Sněhová kalamita na Vysočině. Doprava kolabuje, silnice jsou nesjízdné, v Humpolci spadl na muže strom

, aktualizováno 23. prosince 2023, 14:41

Dnešní cestování po Vysočině je velmi náročné, a není to jen kvůli tomu, že je již zítra Štědrý den. Od pátečního odpoledne intenzivně sněží, na silnice padají stromy a od půlnoci došlo k řadě dopravních nehod. Policisté i hasiči mají i dnes plné ruce práce.

Na Vysočině jsou kvůli vydatnému sněžení problémy se sjizdností a vzhledem k předpovědi počasí budou problémy v dopravě přetrvávat. „Od dopoledních 11 hodin přijalo naše operační středisko 28 oznámení týkajících se dopravy. Nejčastěji se jedná o zapadlá vozidla, popadané stromy na silnici, nesjízdné silnice a dopravní nehody. Nehody se zatím obešly bez zranění," informovala dnes po 13. hodině policejní mluvčí Dana Čírtková. Aktuálně jsou problémy například na dálnici D1 na kilometru 81. a 83 ve směru na Brno před Humpolcem, kde v kopcích uvízly kamiony, které nemohou vyjet. „Řidiči jsou celkově neukáznění a vozidla správy a údržby silnic nemohou plynule projíždět a často zůstávaji viset v kolonách," dodala Čírtková kolem 14:45. 

Hasiče a policisty zaměstnávají popadané stromy a nehody. Od půlnoci se stalo skoro 50 nehod

Na Vysočinu se vrátila zima v plné síle. Kvůli silnému větru a hustému sněžení měli a mají plné ruce práce hasiči i policisté na Vysočině. Ty zaměstnávají popadané stromy na silnici a také dopravní nehody.

Náročnou službu dnes mají i krajští hasiči. Od 11:30 do 13:30 zasahovali zhruba u 70 událostí, dohromady od půlnoci jich tak mají na kontě skoro 300. Jde převážně o technickou pomoc v podobě odstranění stromů. „Devětkrát jsme zasahovali u dopravních nehod. Při nehodách se zranil jeden člověk. Před jednou hodinou odpoledne došlo v ulici Lnářská v Humpolci k pádu stromu na muže. Muž utrpěl zranění, po nezbytném ošetření na místě události jej zdravotníci převezli k dalšímu ošetření do nemocnice," dodala mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Kraje Vysočina | Zdroj Policie ČR, HZS Kraje Vysočina

Štítky sníh, doprava, kalamita, hasiči, policie, nehoda, strom, zásah, výjezd, zranění, Vysočina

Sněhová kalamita na Vysočině. Doprava kolabuje, silnice jsou nesjízdné, v Humpolci spadl na muže strom | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.