Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: V jihlavské nemocnici vystavují staré stříkačky nebo třeba dobově oblečenou sestřičku

V jihlavské nemocnici dnes odstartovala výstava historických předmětů. Návštěvníci na ní uvidí staré injekční stříkačky, kleště a nástroje, u kterých mnohdy i zdravotníci tápou, k čemu sloužily, nebo třeba dobově oblečenou zdravotní sestřičku.

Vystavené předměty a pomůcky patří lékařům a také sestřičkám v jihlavské nemocnici, sháněly se několik měsíců. Ale samozřejmě nejen jim. Spoluautory jsou také desítky lidí, kteří ve svých domácích archívech našly staré a zapomenuté nástroje a pomůcky. „Jsme rádi, že se výstavu podařilo dát dohromady. Je určená nejenom pro veřejnost, ale i pro naše zaměstnance. Při pohledu do vitrín se mnoha z nás vybavilo množství vzpomínek,“ usmívá se ředitel nemocnice a chirurg v jedné osobě Lukáš Velev. Několik předmětů také dodala Střední zdravotnická škola v Jihlavě.

Výstava ale není jen o pěti vitrínách s předměty. Její součástí jsou také bannery na zdi. Tam jsou informace od vzniku nemocnice v Jihlavě po současnost. Hlavní jsou fotografie, které se skenovaly z kronik jednotlivých oddělení a získávaly od zaměstnanců. Nechybí ani fotografie ze současného moderního zázemí. Na místě je také televize, která promítá spoty ze zázemí jednotlivých oddělení.

„Výstava je v přízemí pavilonu G u magnetické resonance, v blízkosti bufetu Slunečnice. Zajít se podívat pod roušku historie bude možné půl roku,“ zve všechny Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.  

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky výstava, nemocnice, historie, předměty, pomůcky, nástroje, Lékárenský komplex Jihlava, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V jihlavské nemocnici vystavují staré stříkačky nebo třeba dobově oblečenou sestřičku | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.